Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai bogaţi români a pierdut o afacere de peste un miliard de dolari

Unul dintre cei mai bogaţi români a pierdut o afacere de peste un miliard de dolari. Burkina Faso a rupt angajamentul semnat cu o divizie a Timis Mining Corp.

Unul dintre cei mai bogaţi români a pierdut o afacere de peste un miliard de dolari

Unul dintre cei mai bogaţi români a pierdut o afacere de peste un miliard de dolari. Burkina Faso a rupt angajamentul semnat cu o divizie a Timis Mining Corp., ce viza exploatarea unui depozit de mangan evaluat la un miliard de dolari, deşi disputa legată de aceste operaţiuni este încă în analiza Curţii Internationale de Arbitraj.

Ţara vest-africană a acordat Pan African Minerals, companie controlată de milionarul român Frank Timiş, o notificare de 90 de zile în luna mai cu privire la retragerea înţelegerii legate de depozitul din Tambao, a declarat ministrul minelor, Oumarou Idani, la televiziunea de stat. Compania nu a construit infrastructura feroviară şi rutieră ce făcea parte din acord, potrivit lui Idani.

Companiei Pan African Minerals i s-a cerut să oprească producţia în 2015 după schimbarea administraţiei din Burkina Faso. Atunci, firma a cerut instanţei de arbitraj de la Paris să prevină retragerea permisului de exploatare a depozitului de mangan. Cu o rezervă estimată la 100 milioane de tone, Tambao are cea mai mare rezervă de mangan din lume.

Souleymane Mihin, directorul executiv al Pan African Minerals, a declarat prin telefon jurnaliştilor de la Bloomberg că nu poate face comentarii pe acest subiect deoarece cazul este încă în atenţia instanţei de judecată.

Omul de afaceri Frank Timiş are o avere estimată la 380-400 mil. euro, în ultima ediţie a Top 300 Capital cei mai bogaţi români. El ocupă locul 8 în top. În 2012, Frank Timiş a fost desemnat de revista Capital cel mai bogat român.

sursa: Capital

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Unul dintre cei mai bogaţi români a pierdut o afacere de peste un miliard de dolari