Antena Meniu Search
x

Video Varianta antreprenorilor de creștere a salariului minim. Angajaţii ar putea primi în plus 273 de lei din iulie

Ceartă pentru bani între PSD şi PNL. Supăraţi că premierul a anunţat majorarea salariului minim chiar înainte de alegeri, liberalii primesc o replică tăioasă de la Marcel Ciolacu. Rămâne cum am stabilit! Disputa a fost tranşată astăzi de patronate.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 20:42

În plină campanie electorală, premierul a anunțat majorarea salariului minim cu 400 de lei brut. De la 3.300 la 3.700 de lei. Liberalii l-au acuzat că nu s-a consultat cu ei, dar Marcel Ciolacu susţine că nu mai aveau ce discuta. 

  • Marcel Ciolacu, premierul României: O decizie luată pe 15 decembrie în Coaliție de noi toți. Să fie mărit la 1 iulie la 3.700. Nu mi aduc aminte să fi fost altă decizie. Cu alte cuvinte eu am respectat această decizie.

Obligați să majoreze salariile angajaților plătiți cu salariul minim, antreprenorii au venit cu o soluție de compromis. 

Vezi și
  • Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Au propus să crească deductibilitatea de la 200 la 300 lei pentru a fi mai ușor suportată creșterea. Impactul bugetar cumulat este de 300 milioane lei. Discutăm de acest impact bugetar, de bani care nu mai sunt încasați.
Pe acelaşi subiect

Salariul minim va crește la 3.700 de lei brut din iulie

Cu cei 300 de lei scutiţi de taxe și impozite înseamnă că majorarea încasată în mână va fi 273 de lei.

  • Nicolae Ciucă, președinte PNL: Au cerut această măsură că în cuantumul acesta de 400 lei cu cât crește salariul minim - 300 lei să fie neimpozabili, în situația această pot să suporte măsura.

Economiștii spun că majorarea impusă de Guvern chiar înainte de alegeri va duce la o nouă creștere de prețuri în magazine.

  • Adrian Codîrlașu, economist: Crescând salariul, automat costul companiilor se majorează. Automat prețul de vânzare al produselor crește. O creștere a salariului duce la creșterea inflației.

Marcel Ciolacu a pus gaz pe foc în Coaliție

Dincolo de majorarea salariului minim, liberalii cer Guvernului să impună o limită pentru cheltuielile ministerelor și instituțiilor din subordinea Executivului. Reacția premierului a turnat gaz pe foc înainte de alegeri.

  • Marcel Ciolacu, premierul României: Nu o să accept că activitatea Guvernului să fie decisă în Coaliție politică pentru că ne întoarcem la experiență Coaliției PNL-USR.
  • Reporter: Mai există Coaliția dacă premierul nu are nevoie de ea?
  • Nicolae Ciucă, președinte PNL: Așa a zis domnu prim ministru, că nu? Guvernul nu poate să existe fără Coaliție, nu?

Liberalii cer austeritate în ministere pentru că deficitul bugetar a depășit 3% din Produsul Intern Brut în primele patru luni, iar datoria publică a trecut de 52% din PIB. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Stiri economice » Varianta antreprenorilor de creștere a salariului minim. Angajaţii ar putea primi în plus 273 de lei din iulie