Antena Meniu Search
x

Veniturile românilor, afectate de pandemia de coronavirus. Suntem pe locul doi în UE

Mai mult de jumătate dintre români susţin că le-au fost afectate veniturile din cauza pandemiei de coronavirus. Suntem pe locul doi în Uniunea Europeană raportat la acest criteriu, la egaltiate cu Spania şi Grecia. Doar ciprioţii se plâng de diminuarea veniturilor într-o proporţie mai mare.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.11.2020, 17:38

Persoană care numără banii pe care îi mai are, în condiţiile în care românii se plâng că veniturile le-au fost afectate în pandemie
Veniturile românilor, afectate de pandemia de coronavirus. Suntem pe locul doi în UE
  • 60% dintre români au declarat că nu sunt foarte mulțumiți sau deloc mulțumiți de măsurile luate de guvern pentru combaterea pandemiei
  • Sondajul a fost efectuat online de Kantar, între 25 septembrie și 7 octombrie, în 27 de ţări membre UE

Nu mai puţin de 55% dintre români susţin că veniturile familiei deja le-au fost afectate din cauza Covid-19, se arată într-un sondaj comandat de Parlamentul European și citat de Agerpres.

La polul opus se află Danemarca, unde doar 17% dintre cetăţeni spun că veniturile le-au fost afectat de coronavirus, urmată de Luxemburg (19%), Olanda şi Finlanda (21%).

Francezii și Belgienii, mai nemulțumiți decât românii în privința măsurilor luate de autorități

60% dintre români au declarat că nu sunt foarte mulțumiți sau deloc mulțumiți de măsurile luate de guvern pentru combaterea pandemiei. 

Există însă state unde locuitorii sunt și mai nemulțumiți: Spania (68%), Bulgaria şi Croaţia (64%), Polonia (63%), Belgia şi Franţa (62%).

Pe primele cinci locuri ale gradului de satisfacţie pentru măsurile luate de guvern se află Danemarca (75%), Luxemburg (74%), Finlanda (71%), Germania (67%) şi Irlanda (66%).

Beneficii pentru sănătate vs. pagube economice

O mare proporţie a românilor (59%, locul 2 în UE) percepe beneficiile pentru sănătate ale restricţiilor ca fiind mai mari decât pagubele economice provocate de acestea. Pe primul loc din punctul de vedere al acestei percepţii se află Malta (70%) şi pe locul trei Irlanda (58%).

La polul opus, în care majorităţi substanţiale ale cetăţenilor susţin că pagubele economice ale restricţiilor sunt mai mari decât beneficiile pentru sănătate, se află Bulgaria (69%), Ungaria (67%) şi Slovenia (66%).

Sondajul a fost efectuat online de Kantar, între 25 septembrie și 7 octombrie, pe un eșantion de 24.812 participanți din 27 țări membre ale Uniunii Europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri economice » Veniturile românilor, afectate de pandemia de coronavirus. Suntem pe locul doi în UE