Antena Meniu Search
x

Video Vince McMahon, patronul emblematic al wrestlingului american, a demisionat. A fost acuzat de agresiune sexuală de o fostă angajată

Vince McMahon, patronul emblematic al wrestlingului american în calitate de preşedinte al holdingului care supervizează atât World Wrestling Entertainment, cât şi UFC Ultimate Fighting Championship, şi-a anunţat demisia vineri.

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 12:47

- Profimedia

În vârstă de 78 de ani, acesta a fost acuzat de agresiune sexuală de către o fostă angajată a ligii americane de wrestling profesionist. Reclamanta, Janel Grant, a depus, de asemenea, o plângere la un tribunal din Connecticut pentru "exploatare" şi "abuz psihologic".CEO World Wrestling Entertainment,

Într-o declaraţie, Vince McMahon a respins acuzaţiile. "Intenţionez să mă apăr viguros împotriva acestor acuzaţii nefondate şi aştept cu nerăbdare să-mi reabilitez numele", a spus el, adăugând că demisia sa a intrat "în vigoare imediat".

El a fost membru în consiliul de administraţie al TKO Group, holdingul creat în aprilie anul trecut în urma fuziunii dintre WWE, al cărui cofondator este, şi UFC, principala organizaţie de MMA, potrivit News.

Reclamanta îl acuză pe Vince McMahon că a forţat-o să întreţină "relaţii intime", că a împărtăşit fotografii şi videoclipuri cu caracter sexual cu ea cu colegi bărbaţi şi că a supus-o la "cerinţe sexuale din ce în ce mai perverse", inclusiv la relaţii intime cu alţi bărbaţi.

Vince McMahon, nevoit să demisioneze în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală

Vince McMahon, un prieten de ani buni al fostului preşedinte american Donald Trump, a cumpărat World Wrestling Federation (WWF) de la tatăl său în 1982 şi a transformat-o într-o ligă de mare succes, numind-o World Wrestling Entertainment (WWE) în 2002. Cu evenimentele sale umplând sălile de cinema din Statele Unite şi din străinătate, WWE a atins cifra de afaceri de un miliard de dolari în 2022.

În acel an, însă, Vince McMahon a fost nevoit să demisioneze în urma unor acuzaţii de relaţii extraconjugale şi hărţuire sexuală. Aceste aventuri au fost marcate de semnarea unor acorduri de confidenţialitate în valoare de mai multe milioane de dolari. El a revenit la conducerea companiei câteva luni mai târziu, înainte de a superviza fuziunea WWE cu UFC, noul holding luând numele de TKO Group.

Anunţul demisiei sale survine în contextul în care Netflix a anunţat, marţi, că a semnat un acord de difuzare pe zece ani cu WWE, un pas important pentru platforma care, spre deosebire de Amazon, a rămas până acum pe un loc secundar în cursa pentru drepturile sportive. Valoarea acordului este estimată la cinci miliarde de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » Vince McMahon, patronul emblematic al wrestlingului american, a demisionat. A fost acuzat de agresiune sexuală de o fostă angajată