Antena Meniu Search
x

Utilizatorii WhatsApp avertizați că o breșă de securitate le pune în pericol mesajele

O breșă ce pune în pericol mesajele de pe WhatsApp, fie pe conturile personale, fie în grupuri, a fost descoperită de o firmă de securitate informatică.

O breșă ce pune în pericol mesajele utilizatorilor WhatsApp, fie pe conturile personale, fie în grupuri, a fost descoperită de o firmă de securitate informatică din Israel, informează The Sun.

Specialiștii firmei de securitate informatică Check Point avertizează, miercuri, că au descoperit o vulnerabilitate în cadrul aplicației WhatsApp, care le permite hackerilor să modifice și să trimită mesaje false prin intermediul acestei aplicații.

Cum sunt manipulate mesajele WhatsApp

Potrivit Check Point, ”hackerii au posibilitatea de a intercepta și manipula mesajele trimise de cei care discută pe WhatsApp în grupuri sau în conversații private, precum și posibilitatea de a crea și de a răspândi mesaje false”, scrie concisenews.global.

Pe acelaşi subiect

Utilizatorii WhatsApp sunt avertizați că hackerii sunt capabili să preia identitățile celor care trimit mesaje, astfel încât să pară că acestea sunt trimise de cei care participă la discuție.

Citește și Modificări importante pentru WhatsApp

Breșa permite transmiterea de mesaje false sau știri false prin intermediul conturilor WhatsApp.

Astfel de mesaje pot fi trimise prin intermediul WhatsApp ca urmare a existenței unei vulnerabilități între aplicația pentru mobil WhatsApp și aplicația pentru web WhatsApp (pe care utilizatorii trebuie să le sincroninzeze pentru a putea trimite mesaje cu ajutorul calculatorului).

Specialiștii de la CheckPoint dau exemple de tactici folosite de hackeri pentru a manipula mesajele de pe WhatsApp:

- Folosirea citatului într-un grup pentru a schimba identitatea experitorului mesajului, chiar dacă acea persoană nu este membru al grupului WhatsApp,

- Modificarea textului din răspunsul unui anumit utilizator,

- Trimiterea unui mesaj privat către un participant la grup, deghizat ca mesaj public pentru toți, astfel că atunci când destinatarul mesajului răspunde, replica acestuia este văzută de toți cei care participă la discuție.

Mesaje WhatsApp limitate în India, după isteria provocată de știri false

Informațiile privind existența acestei breșe intervin într-o perioadă în care aplicația deținută de Facebook se află în mijlocul unei controverse la nivel global, după ce popularitatea acesteia a condus la propagarea unor ştiri false în India care au cauzat o serie de linşaje în această ţară.

La sfârșitul lunii iulie, responsabilii WhatsApp au anunţat că limitează transferurile de mesaje în India, o măsură destinată să frâneze propagarea ştirilor false care au cauzat o serie de linşaje în această ţară.

Zvonuri cu privire la o presupusă prezenţă a răpitorilor de copii au costat viaţa a 20 de persoane, care au fost linșate în ultimele două luni.

Situaţia cunoaşte un aşa de mare răsunet încât guvernul indian a ameninţat săptămâna aceasta că urmăreşte platforma, proprietatea Facebook, estimând că atât timp cât este un canal de comunicare pentru informaţii false "nu poate scăpa de responsabilitate". 

În răspuns, societatea a anunţat că va închide posibilitatea transferurilor unui mesaj la mai multe conturi simultan şi testează o limită de cinci transferuri pe mesaj. 

Şi transmiterea rapidă a unui mesaj conţinând fotografii, video va fi suprimată. 

Cu peste 200 de milioane de utilizatori, India este prima piaţă pentru WhatsApp. Indienii primesc pe acest canal zilnic un număr fenomenal de mesaje şi imagini pe care le transmit adesea imediat celorlalte persoane din lista lor. 

Această frenezie a transferurilor mesajelor a făcut ca zvonuri false să se răspândească foarte rapid. 

"Credem că aceste schimbări - pe care vom continua să le evaluăm - vă vor ajuta în prezervarea scopului imiţial al WhatsApp: o aplicaţie de mesagerie privată", a declarat grupul american într-un comunciat. 

Primul linşaj în urma zvonurilor propagate pe WhatsApp a avut loc în India în mai 2017, în statul Jharkhand, când mulţimi furioase au linşat opt persoane.

Ultimul linşaj a fost cauzat de un zvon care circula pe WhatsApp, iar o mulţime formată din 2.000 de persoane l-a bătut până la moarte pe un informatician de 27 de ani, în statul Karnataka (sud). Singura vină a bărbatului ucis şi a prietenilor săi a fost că a oferit ciocolată copiilor din zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri economice » Utilizatorii WhatsApp avertizați că o breșă de securitate le pune în pericol mesajele