Antena Meniu Search
x

Video Admitere facultate 2023. Meseriile de viitor către care se îndreaptă tot mai mulţi tineri

Admiterea la facultate poate fi considerată una dintre cele mai importante decizii din viaţa de adult. Practic de această alegere depinde viitorul fiecăruia. Aşa că nu e de mirare că în fiecare an este bătaie pe locuri, mai ales dacă vorbim de cele de la buget, în universităţile de top. Anul acesta, de exemplu, cele mai căutate domenii sunt cele inginereşti sau agronomice. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 15.07.2023, 09:42

Vezi și

Voluntar: Te poţi înscrie la toate facultăţile. Diferenţa este că trebuie să plăteşti taxă la orice facultate te-ai duce. În schimb aici poţi să te înscri la mai multe specializări.

Iulia a venit din Bârlad pentru a îşi face un viitor în Iaşi. Are o mulţime de întrebări legate de ceea ce o aşteaptă în viaţa de studentă, dar şi un plan de rezervă.  

Iulia: Sincer, eram în dubii, încă nu ştiam exact şi m-am gândit că dacă merg pe Protecţia Consumatorului este şi o meserie de viitor, o să am unde să lucrez şi în România. 

Concurenţă mare la universităţile din Iaşi

Pe acelaşi subiect

Gerard Jităreanu, rector USV Iaşi: Tradiţional, tinerii se îndreaptă spre domeniile de inginerie, agricole, horticole, zootehnie şi creşterea animalelor şi medicină veterninară. 

În ultimii ani tot mai mulți tineri s-au orientat spre facultăți în domenii precum agricultura, zootehnia sau ingineria alimentară. De altfel, forfotă a fost în toate universităţile din Iaşi.

Clara Mihociu, reporter Observator: La Automatică şi Calculatoare, dar şi la Arhitectură, taxa pentru înscriere este de 350 de lei. Asta pentru că la aceste două facultăţi se dă şi examen la admitere. Pentru că vorbim de o concuenţă foarte mare, anul trecut a fost de 3,5 pe loc. 

Ultimele zile de înscrieri la facultăţile din România

Concurenţă acerbă este şi la Universitatea Tehnică din Iaşi. Anul acesta sunt cu 30% mai multe locuri faţă de anul trecut. Iar în Suceava, Universitatea Ştefan cel Mare pune la bătaie peste 1.000 de locuri la buget pentru viitorii studenţi.

Candidată: O experienţă nouă, diferită de liceu. Am emoţii puţin. 

Valentin Popa, rector USV: Cei mai buni studenţi primesc o tabletă cu stilou inteligent, pentru a-şi lua cursurile direct pe tabletă. Burse Erasmus, Consorţii Europene, posibilitatea pentru 50% dintre ei să facă mobilităţi de-a lungul studilor.

Sunt ultimele zile în care viitorii studenţi îşi pot depune dosarele de înscriere la facultate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Educatie » Admitere facultate 2023. Meseriile de viitor către care se îndreaptă tot mai mulţi tineri