Antena Meniu Search
x

Admitere liceu 2020. Au apărut rezultatele repartizării computerizate

Ministerul Educației Naționale a publicat rezultatele repartizării electronice la liceu, pentru cei care au absolvit examenul de evaluare națională și s-au înscris pentru admiterea la liceu.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.07.2020, 14:35

Admitere liceu 2020. Au apărut rezultatele repartizării computerizate
Fotografie ilustrativă
  • Elevii trebuie să introducă un cod al candidatului pentru a afla unde au fost repartizați

Admitere liceu. Introduceți codul elevului aici pentru a afla unde a fost repartizat la liceu.

Pe evaluare.edu.ro şi www.observatornews.ro găseşti toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a VIII-a din România: subiecte barem şi rezultate evaluare naţională 2020.

Pentru a afla nota, introduceţi codul elevului aici.

Citește și: Rezultate evaluare naţională 2020. Peste 800 de elevi au avut media generală 10. Vezi notele

Rezultate Evaluare Naţională pe fiecare judeţ:

ALBA

ARAD

ARGEȘ

BACĂU

BIHOR

BISTRIȚA NĂSĂUD

BOTOȘANI

BRĂILA

BRAȘOV

BUCUREȘTI

BUZĂU

CĂLĂRAȘI

CARAȘ SEVERIN

CLUJ

CONSTANȚA

COVASNA

DÂMBOVIȚA

DOLJ

GALAȚI

GIURGIU

GORJ

HARGHITA

HUNEDOARA

IALOMIȚA

IAȘI

ILFOV

MARAMUREȘ

MEHEDINȚI

MUREȘ

NEAMȚ

OLT

PRAHOVA

SĂLAJ

SATU MARE

SIBIU

SUCEAVA

TELEORMAN

TIMIȘ

TULCEA

VÂLCEA

VASLUI

VRANCEA

- Subiecte și barem Limba și literatura română

- Subiecte și barem Matematică

Admiterea elevilor la clasa a IX-a, profil sportiv, pentru anul școlar 2020-2021 se desfășoară conform unor noi condiţii, ca urmare a instituirii stării de alertă pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Elevii care doresc înscrierea pentru admiterea la clasele cu program sportiv trebuie să fie apţi medical, să fii făcut sport cel puţin 1 an la un club sportiv, într-o clasă sportivă sau să fii participat la competiţii cu şcoala în ultimii doi ani, precum şi să aibă media generală cel puţin 7 la educaţie fizică.

Admitere liceu 2020 - clasa sportivă - condiţii esenţiale

Aviz medical cu specificația „Apt pentru efort fizic/Clinic sănătos”, favorabil practicării disciplinei sportive pentru care se constituie clasa, eliberat cu maximum 10 zile lucrătoare înainte de înscriere (condiție eliminatorie);

Document, din cele menționate mai jos, care să ateste că elevul practică organizat, de cel puțin 1 an calendaristic, disciplina sportivă pentru care se constituie clasa (condiţie eliminatorie):

  • i.carnet de legitimare sportivă (legitimație de sportiv) în disciplina pentru care se constituie clasa, vizat de către forul de specialitate pentru cel puțin unul din ultimii doi ani competiționali (în copie conformă cu originalul);
  • ii.adeverință de la clubul sportiv/asociația sportivă sau de la unitatea de învățământ cu program sportiv integrat/suplimentar că practică organizat disciplina sportivă pentru care se constituie clasa de cel puțin un an calendaristic (document original/scanat);
  • iii.adeverință de la unitatea de învățământ că a participat, în unul din ultimii doi ani școlari, după caz, la etapele județene/ sectoare ale municipiului București, zonale/regionale/municipiul București sau naționale ale competițiilor organizate de Ministerul Educației și Cercetării în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor/Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și/sau în cadrul Campionatelor Naționale Școlare, la disciplina sportivă pentru care se constituie clasa (document original/scanat);

Adeverință (document original/scanat) de la unitatea de învățământ gimnazial absolvită cu media generală la disciplina educație fizică/pregătire sportivă practică din clasele VVIII, calculată ca media aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a mediilor anuale la această disciplină, în clasele în care a parcurs disciplina (condiție eliminatorie);

Media generală. Pot fi admiși în liceele vocaţionale, la clasele cu program sportiv, doar candidații care au media generală cel puțin 7 (șapte) la disciplina educație fizică/pregătire sportivă practică din clasele V-VIII;

Admitere liceu 2020 - nota finală şi departajare

Nota finală la probele de aptitudini (APT) se echivalează cu media generală la disciplina educație fizică/pregătire sportivă practică din clasele V-VIII, calculată ca media aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a mediilor anuale la această disciplină, în clasele în care a parcurs disciplina.

Detalii despre departajarea candidaţilor, care se face inclusiv în baza premiilor obţinute de viitorii liceeni la Campionatele naţionale, pot fi consultate aici.

Citește și:

Admitere liceu 2020 - Cum s-a calculat media

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluarea națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Admitere liceu 2020 - cum se modifică probele de aptitudini

Înscrierea pentru probele de aptitudini se va realiza în perioada 2-5 iunie.

Acestea vor fi apreciate prin note, la profilurile artistic, sportiv, teologic sau cu specializarea filologie, iar la profilurile pedagogic şi militar probele de aptitudini sunt evaluate cu admis sau respins. 

Admitere liceu 2020 - profilul Artistic

Arte vizuale: specializările Arte plastice, Arte decorative, Arhitectură, Arte ambientale, Design, Conservare - restaurare bunuri culturale: evaluarea unui portofoliu de lucrări.

Muzică - Secția Instrumentală și Secția Artă vocală interpretativă se va desfășura pe baza evaluării unei înregistrări audio-video a repertoriului instrumental/vocal. Probele de aptitudini din cadrul examenului de admitere în învățământul liceal vocațional, profil artistic, specializarea Muzică-Secția Teoretică se vor susține on-line, pe una din platformele comunicate de unitatea de învățământ care organizează probele.

Coregrafie, pentru absolvenții claselor a VIII-a, specializarea Coregrafie se echivalează cu media aritmetică a mediilor generale obținute de candidat în ultimul an de studiu la disciplinele Dans Clasic și Dans românesc. Pentru absolvenții învățământului gimnazial, altul decât specializarea Coregrafie, proba de aptitudini constă în evaluarea unei înregistrări pe suport CD/DVD (audio-video) transmise de candidat.

Arta Actorului, examenul de admitere se va realiza pe baza evaluării unei înregistrări pe un CD/DVD (audio-video) cu evoluția candidatului, conform cerințelor conținutului probelor.

Admitere liceu 2020 - profilul pedagogic

Evaluarea și certificarea aptitudinilor se vor realiza prin eliberarea unei fișe de aptitudini, de către unitatea de învățământ în care este înmatriculat candidatul în clasa a VIII-a.

Metodologia completă, pentru fiecare probă în parte, pentru admiterea în liceele vocaționale este disponibilă AICI.

Admitere liceu 2020 - Repartizarea computerizată

Iată calendarul etapei de repartizare computerizată şi admitere la liceu pentru candidaţii din seria curentă, dar şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor.

Prima etapă a repartizării - cea computerizată

2-6 iulie - completarea opţiunilor în fişele de înscriere

3-7 iulie - verificarea datelor şi corectarea eventualelor greşeli în baza de date computerizată

10 iulie - repartizarea computerizată la liceu

13-20 iulie - depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

21 iulie - transmiterea situaţiei locurilor rămase libere

22-24 iulie - rezolvarea situaţiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată

A doua etapă a repartizării 

24 iulie - afişarea locurilor rămase libere

27 iulie - înscrierea pentru probele de aptitudini

28-29 - desfăşurarea sau echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă

24 - 30 iulie - primirea cererilor de înscriere

30 iulie - 3 august - repartizarea candidaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Educatie » Admitere liceu 2020. Au apărut rezultatele repartizării computerizate