O aplicaţie educativă i-a cucerit pe copiii din mai multe ţări
Cărţi citite cu acelaşi entuziasm ca la jocurile online. O aplicaţie educativă i-a cucerit pe copiii din mai multe ţări. În şcolile din România, un sfert dintre elevi folosesc aplicaţia deghizată într-un joc cu monştri şi eroi care îi determină să citească şi să înveţe mai mult.
Cărţi citite cu acelaşi entuziasm ca la jocurile online. O aplicaţie educativă i-a cucerit pe copiii din mai multe ţări. În şcolile din România, un sfert dintre elevi folosesc aplicaţia deghizată într-un joc cu monştri şi eroi care îi determină să citească şi să înveţe mai mult. Copiii sunt în competiţie, pentru că tot ceea ce citesc îi ajută să strângă puncte în jocul virtual.
În era digitală, în care cititul şi jocurile clasice au fost înlocuite de jocuri video şi vlogging, există copii care au reuşit să îmbine cele două lumi. Beatrice şi Luca îşi petrec timpul online în mod educativ. Sunt provocaţi să citească zeci de cărţi, apoi intră în competiţie cu alţi elevi.
Aplicaţia este utilizată deja de copiii din peste 1.000 de şcoli din SUA
Victor conduce topul clasei şi a obţinut deja titlul de cititor avansat.
- Reţeaua de sănătate Regina Maria a fost vândută. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită
- Motivul pentru care ambulanţele româneşti au fost oprite la graniţa cu Serbia. Un tată şi fata lui de 8 ani,...
- Familie de români, distrusă într-un accident în Serbia, la 10km de graniţă. Ambulanţele nu au fost lăsate să...
- Scandal uriaş provocat de un şofer bulgar de TIR care s-a răsturnat în Caraş-Severin. Voia să fie "ridicat" de...
- Regele Charles amână vacanţa în Transilvania din cauza problemelor de sănătate: "Adoră România, așteaptă cu...
Timpul petrecut în faţa ecranelor le scade de obicei copiilor puterea de concentrare, atenţia şi empatia. Însă, atunci când este folosit în mod educativ, situaţia se poate schimba. Rezultatele se văd deja la şcoală.
Platforma limitează timpul petrecut inutil în faţa ecranului. Copiii trebuie să răspundă la întrebări contracronommetru şi să rezolve corect cel puţin 70% din cerinţe. Altfel, aplicaţia se blochează şi îi trimite să înveţe.
Aplicaţiile educative au devenit o modă în ultima perioadă. Sunt zeci de astfel de jocuri disponibile gratuit, inclusiv pentru preşcolari, care pot învăţa aşa alfabetul, numerele sau chiar limbi străine.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰