Antena Meniu Search
x

Bacalaureatul diferențiat ar putea fi implementat de noua lege a învățământului

Noua lege a învăţământului ar putea să le aducă elevilor un examen diferenţiat la finalul liceului. Şi asta în funcţie de nevoile de învăţare speciale sau de tipul de liceu absolvit, şi nu doar de profilurile de studii cum este acum.

De Redactia Observator la 06.07.2019, 16:37
Vezi și

Noua lege a învăţământului ar putea să le aducă elevilor un examen diferenţiat la finalul liceului. Şi asta în funcţie de nevoile de învăţare speciale sau de tipul de liceu absolvit, şi nu doar de profilurile de studii cum este acum. Este o veste bună, mai ales pentru tinerii care se luptă de ani de zile să ia un examen pe care, uneori, nici măcar nu îl înţeleg.

O oră de matematică la un liceu pentru copii cu probleme de auz.

Pentru tinerii de aici e greu să facă faţă unui examen gândit doar pentru elevi care aud, spun chiar profesorii.

ILEANA NEGOIŢĂ, profesoara Liceul Tehnologic Special ,,Bethoveen" Craiova: La romana e foarte greu pentru ei. Topica limbajului mimico-gestual este diferita de cel verbal, ei nu au decat trecut prezent si viitor, nu au prepozitii, nu au conjunctii si le este foarte greu sa inteleaga. Este nevoie de un bacalaureat diferentiat.

În România, doar 1% dintre elevii surzi sau hipoacuzici reuşesc să promoveze bacalaureatul.

LAURA MARINESCU, fost elev hipoacuzic: De ce vrei sa iei bacul? Ca sa am un viitor mai bun si sa am un loc de munca mai bun.

Tot de un bacalaureat diferit speră să beneficieze şi elevii liceelor profesionale şi tehnologice.

MARIANA POPA, director Liceu Agricol Poarta Albă: Nu fac fata sistemului de bac national, ar fi mai bine sa dea la cele de specialitare.

În cazul elevilor din aceste unităţi de învăţământ, şansele ca noua lege să le aducă veşti bune sunt mari.

ECATERINA ANDRONESCU, Ministrul Educaţiei: La liceul tehnologic, în afară de bac, vom lăsa situația flexibilă. Dacă vrea să susțină bacalaureatul național, în lăsăm. Dacă îl vrea pe cel tehnologic, îl lăsăm

Anul trecut, 5 licee tehnologice au avut promovabilitate 0 la examenul de bacalaureat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Bacalaureatul diferențiat ar putea fi implementat de noua lege a învățământului