Antena Meniu Search
x

Ce elevi pot face şcoală online şi după ridicarea stării de alertă

Ce elevi pot face şcoală online şi după ridicarea stării de alertă? O întrebare care a stat mult timp pe buzele părinţilor nedumeriţi dacă trebuie sau nu să îşi trimită copiii la şcoală. 

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 19:08

Ce elevi pot face şcoală online şi după ridicarea stării de alertă
Ce elevi pot face şcoală online şi după ridicarea stării de alertă - Hepta

Autorităţile anunţă că, începând cu data de 9 martie 2022, "nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor COVID-19. Clasele / grupele / unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă funcționează în sistem online vor continua să funcționeze în acest sistem până la sfârșitul perioadei dispuse în deciziile de suspendare a activității cu prezență fizică".

Ce elevi pot face şcoală online şi după ridicarea stării de alertă

Este vorba despre aproape 3 mii de elevi doar în Capitală. Aceştia nu mai au nevoie de o altă adeverinţă de la medicul specialist. Trebuie doar să comunice şcolii că vor sa îşi prelungească perioada de învăţământ online. Decizia vine după ce Sorin Cîmpeanu a modificat ordinul pentru funcţionarea şcolilor. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Până la finele semestrului doi, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip I, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite vor putea beneficia de învăţământ hibrid. 

Pe acelaşi subiect

Este singura excepţie legală de la şcoala faţă în faţă deocamdată. Noua lege a Educaţiei, însă, va cuprinde şi formula de învăţământ hibrid care va ajuta la digitalizarea sistemului, promite Sorin Cîmpeanu. 

Relaxarea restricţiilor după ridicarea stării de alertă

Printr-o notă trimisă inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv Inspectoratului Şcolar al Municipiului București, Ministerul Educaţiei anunţă că, "începând cu data de 9 martie 2022, va înceta starea de alertă instituită pe teritoriul României. Prin urmare, încetează și măsurile sectoriale privind educația cu aplicabilitate în starea de alertă, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare".

"Ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, emis în baza Legii nr. 55/2020 și OUG nr. 141/2020, a fost abrogat astăzi, 8.03.2022 (prin ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii nr. 3343/707/08.03.2022)", se arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Ce elevi pot face şcoală online şi după ridicarea stării de alertă