Antena Meniu Search
x

Cei 45 de studenţi de la Drept care au fraudat la examene au fost exmatriculaţi. Rectorul Universității București a validat propunerea

Cei 45 de studenţi de la Drept care au fraudat la examene au fost exmatriculaţi, după ce rectorul Universităţii Bucureşti a validat propunerea făcută de conducerea Facultăţii e Drept.

de Monica Palade

la 02.03.2021, 16:18

Cei 45 de studenţi de la Drept care au fraudat la examene au fost exmatriculaţi. Rectorul Universității București a validat propunerea - Profimedia

Decizia vine, după ce tinerii au fraudat la mai multe examene online

„Dovezile care stau la baza deciziilor arată fără niciun dubiu că studenții în cauză au încălcat în mod evident și repetat la mai multe examene din sesiune regulamentele facultății și ale universității. Avem și mărturii ale studenților care au recunoscut că au fraudat examenele. În calitate de rector al Universității București, validez propunerea de exmatriculare, ca urmare a fraudei constatate cu o largă majoritate de consiliul Facultății de Drept.

Menționez că, în luarea deciziei, Consiliul Facultății de Drept a aplicat regulamentul actual care spune clar că pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune: exmatricularea. Este o situație dificilă pentru noi ca universitate și pentru mine ca rector, dar și ca profesor și părinte, pe care mi-aș fi dorit să o putem evita prin măsuri de prevenție. 

Decizie între sancţiune şi lipsa ei

În acest caz am avut de ales între a aplica regulamentele facultății și ale Universității, validând sancțiunea de exmatriculare care unora li se poate părea dură și prin numărul mare de studenți sancționați, și lipsa oricăror sancțiuni pentru practici dovedit frauduloase, o alternativă inacceptabilă la Universitatea din București.

Mutarea activității academice în mediul virtual vedem, iată, că e un proces dificil, care necesită adaptare continuă, un proces în care avem nevoie de eforturi constante, susținute din partea tuturor profesori și studenți”, a declarat rectorul Universității București în cadrul unei conferinţe de presă.

Examene fraudate

Zilele trecute, decanul şi Consiliul Facultăţii de Drept au decis să propună rectorului Universităţii din Bucureşti exmatricularea a 45 de studenţi care au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă a anului I.

„Ca urmare a sesizărilor formulate de o serie de studenţi, sesizări însoţite de dovezi certe, pertinente şi concludente cu privire la fraudarea unor examene în sesiunea derulată în luna februarie a.c., Consiliul Facultăţii de Drept şi Decanul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti vor înainta Rectorului Universităţii din Bucureşti propunerea de exmatriculare a 45 de studenţi din anul I”, se arată într-un comunicat al facultății.

Cum copiau studenţii la examenele online

În timpul examenelor online, tinerii au intrat pe WhatsApp şi au rezolvat împreună subiectele. Ba chiar unii dintre ei au mers mai departe. În loc să fie văzuţi în direct cum rezolvă testele, încărcau înregistrări cu ei.

Pentru că nu puteau vorbi, intrau pe un grup de pe platforma WhatsApp. Acolo, tinerii puneau întrebări şi rezolvau testele grilă împreună.

În tot acest timp, profesorii îi supravegheau şi video şi audio. Chiar şi asa, au fost păcăliţi. Înainte de examene, unii dintre ei au facut chiar şi videouri prin care îi instruiau pe ceilalţi cum pot copia online. Reţelele de socializare sunt pline de tutoriale care învaţă tinerii să simuleze că participă în direct, dar de fapt să ruleze o înregistrare de pe calculator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Educatie » Cei 45 de studenţi de la Drept care au fraudat la examene au fost exmatriculaţi. Rectorul Universității București a validat propunerea