Copiii din Bucureşti, înscrişi în clasa pregătitoare după noi reguli
Gata cu înscrierile cu dedicaţie în clasa pregătitoare! În Bucureşti, repartizarea copiilor în clase se va face în ordine alfabetică sau prin tragere la sorţi. Decizia, deşi ar trebui să elimine discriminările, îi nemulţumeşte pe mulţi părinţi care prefereau să îşi vadă copiii la doamna preferată.
Gata cu înscrierile cu dedicaţie în clasa pregătitoare! În Bucureşti, repartizarea copiilor în clase se va face în ordine alfabetică sau prin tragere la sorţi. Decizia, deşi ar trebui să elimine discriminările, îi nemulţumeşte pe mulţi părinţi care prefereau să îşi vadă copiii la doamna preferată sau la cel mai popular învăţător.
Fără liste la învăţătorul preferat! De anul acesta, Inspectoratul Şcolar Bucureşti a decis ca elevii să intre în clasele pregătitoare după cum le-o fi numele sau norocul. Astfel că vor fi repartizați în ordinea alfabetică sau prin tragere la sorți "în ședință publică"!
Învățătorii spun că, prin această metodă, nu vor mai exista discriminări şi clase suprapopulate. Ar mai fi însă loc de mai bine.
- "Stegarul dac", sub control judiciar. Îi este interzis să participe la adunări publice
- Viața pe lista de așteptare. România poate salva doar jumătate dintre bebelușii care se nasc cu probleme cardiace
- Poduri din Capitală, în pericol de colaps. Inginerii au descoperit probleme mari la structură: "O bombă cu ceas"
- Tentativă de suicid la metrou. O minoră s-ar fi aruncat în faţa trenului, când intra în staţia de la Eroilor
- Plicuri cu praf "alb-rozaliu", trimise la sediul Jandarmeriei, la Avocatul Poporului, BEC şi IGPR. Ce conţineau de...
În județul Timiș, repartizarea în ordine alfabetică se realizează încă de acum patru ani, după ce unele învățătoare au mers la directori cu propuneri de a lua în clasă şi 50 de copii.
Noile reguli privind repartizarea la clasa pregătitoare pot fi adoptate şi de alte inspectorate şcolare.
Proiectul calendarului de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școalar 2020-2021 este prevăzut în perioada 4-23 Martie. Acesta va dura trei săptămâni și va vea loc de luni până vineri în intervalul orar 08.00 - 18.00, iar afișarea rezultatelor va fi făcută pe data de 1 Aprilie.
Ministerul Educaţiei a luat decizii și cu privire la situaţiile execepţionale.
Cei nemulțumiți de proiectul propus de minister își pot exprima obiecțiile și sugestiile până pe 14 Februarie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰