Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copiii din România stau șase ore pe zi pe internet. Tabletele ar putea ajunge şi pe băncile şcolilor

Ministrul Educaţiei vrea să investească 400 de milione de euro, bani europeni, în table inteligente şi tablete pentru gimnaziu şi liceu. Digitalizarea învăţământului s-ar putea face de la anul, spune Ecaterina Andronescu. Telefonul mobil ar trebui să devină o resursă educaţională pentru toţi copiii.

de Redactia Observator

la 05.02.2019 , 22:22

Ministrul Educaţiei vrea să investească 400 de milione de euro, bani europeni, în table inteligente şi tablete pentru gimnaziu şi liceu. Digitalizarea învăţământului s-ar putea face chiar de anul viitor, spune Ecaterina Andronescu. Iar telefonul mobil ar trebui să devină o resursă educaţională pentru toţi copiii.

Organizaţiile neguvernamentale atrag atenţia asupra siguranţei pe Internet a celor mici. Aproape jumătate dintre copiii din România petrec pe Internet şase ore pe zi. Specialiştii vorbesc despre posibile consecinţe grave. 

Gabriela ştie toate reţelele de socializare, pe care le foloseşte în fiecare zi. Cel mai mult îi place să ţină legătura cu prietenele şi să vadă pe unde s-au mai plimbat colegii ei.

Vezi și

Recunoaşte, însă, că Internetul reprezintă şi un pericol pentru copii. 

GABRIELA, elevă: "Pot sa te abordeze persoane pe care nu le cunoşti, trebuie doar sa le ignori, block si atât, să nu le raspundem, să nu le dam date personale."

Încă din clasele primare, copiii încep să folosească cel puţin o reţea de socializare. 

Gaşca de la bloc s-a mutat acum in mediul virtual. Fetele sunt cele mai interesate de retelele de socializare, Facebook, iInstagram si Snapchat, acolo unde posteaza fotografii si videouri din viata personala. De cealalta parte, baietii sunt cei mai atrasi de jocurile online. 

Peste 70 la sută dintre elevi folosesc Internetul şi la şcoală. Nu aşa cum şi-ar dori şi părinţii lor, însă. Stau pe net în timpul orelor de curs, pe ascuns şi mai puţin supravegheaţi de un profesor, arată ultimele studii. Chiar şi aşa, ministrul Educaţiei spune că telefonul nu trebuie interzis în şcoli. 

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educaţiei: În toate scolile in care copiii au telefon, copiii nu stau cu telefonul la scoala. Adaptarea este calea pe care profesorul trebuie sa managerieze ora. 

Şi pentru că susţine digitalizarea, Ecaterina Andronescu  promite un proiect de 400 de milioane de euro în care toate şcolile să fie dotate cu table inteligente şi tablete în cel mai scurt timp. Specialiştii spun, însă, că zeci de ore online, în fiecare săptămână, pot avea şi consecinţe grave asupra copiilor. 

Gabriela Alexandrescu, presedintele SALVATI COPIII: 99 la suta dintre copii sunt activi pe cle putin o retea sociala si 1 din 2 copii sufera o hartuire in mediul online. 

Tinerii pot ajunge la anxietate, depresie sau chiar sinucidere, dacă părinţii nu reuşesc să ţină sub control fenomenul. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Educaţie » Copiii din România stau șase ore pe zi pe internet. Tabletele ar putea ajunge şi pe băncile şcolilor