Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum arată o tabără de vară organizată în curtea bisericii. Experienţă inedită pentru 100 de copii din Oradea

Vacanţă în curtea bisericii. De o astfel de experienţă se bucură în aceste zile peste 100 de copii din Oradea ce participă gratuit la tabăra "Copiii și tinerii în tinda bisericii", ajunsă la a 5-a ediţie. Printre icoane, în faţa altarului, copiii au citit poveşti, au învăţat să acorde primul ajutor şi au aflat cum să se ferească de droguri, în timp ce în curte au jucat box, au dansat sau au pictat pe sticlă.

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 09:18

Tatăl nostru Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău...Aşa începe fiecare zi în tabăra de vară din cartierul orădean Velenţa. Copiii sunt lăsaţi dimineaţă de părinţii, care se întorc după ei la prânz. În tot acest timp participă la activităţi specifice vârstei, la care se adaugă discuţiile cu preoţii despre lucrurile care îi frământă.

  • Reporter: Cum putem aduce, de exemplu, un coleg la biserică? Cum poate să-l atragă biserica?
  • Prezbiter: Poţi să-l provoci pe acel coleg al tău sau pe acei colegi ai tăi, care poate nu ştiu despre ce este vorba, să vină şi să vadă, că Dumnezeu ne îndeamnă: caută şi vei găsi.

O lecţie atipică în curtea bisericii a fost ora de box

Vezi și

Reporter: Cum se îmbină bătaia din curtea bisericii cu Tatăl nostru din interiorul bisericii?

Elev: Păi antrenamentele de box ne ajută la condiţia fizică, la sănătatea noastră mentală şi Tatăl nostru din biserică ne ajută la starea noastră spirituală.

Tot în biserică, cei mai mari au stat la poveşti cu un reprezentant de la serviciul antidrog, de la care au aflat riscurile la care se supun dacă sunt curioşi sa încerce consumul de stupefiante. Iar interesul este mare, dat fiind că tabăra este una gratuită.

"Am propus ateliere de lectură religioasă şi biblică, ateliere de educaţie rutieră, educaţie pentru sănătate, copiii au participat la întreceri sportive, la activităţi recreative, la ateliere de pictură, alături de noi fiind atât cadre didactice, cât şi specialişti din cadrul mai multor instituţii partenere ale evenimentului", spune preotul Florin Negruțiu, inspector şcolar.

Tabăra se va încheia astăzi. Dacă iniţial s-a adresat în special copiilor din parohie, în această săptămână, tinerii au fost aduşi din întregul oraş.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Educaţie » Cum arată o tabără de vară organizată în curtea bisericii. Experienţă inedită pentru 100 de copii din Oradea