Antena Meniu Search
x

Elevii de liceu ar putea da examen de treaptă în clasa a X-a

Elevii de liceu ar putea da examen de treaptă în clasa a X-a pentru a putea termina cele XII clase şi pentru a putea susţine examenul de Bacalaureat, potrivit unui proiect de modificare a Legii Educaţiei.

Elevii de liceu ar putea da examen de treaptă în clasa a X-a pentru a putea termina cele XII clase şi pentru a putea susţine examenul de Bacalaureat, potrivit unui proiect de modificare a Legii Educaţiei.

Această modificare face parte dintr-o serie de măsuri propuse pentru noua Lege a Educaţiei care urmează a fi supusă dezbaterii publice în perioada următoare.

Examenul de treaptă este prevăzut de acordul semnat anul trecut de Guvernul Dăncilă cu liderii sindicali din Educaţie.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că examenul de treaptă este necesar pentru că învăţământul obligatoriu în România este de 10 ani şi ar permite astfel, ca la sfârşitul celor zece ani, evaluarea elevilor.

Pe acelaşi subiect

Examenul de treaptă a fost înlăturat din învăţământul românesc în urmă cu 30 de ani.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, susţinea introducerea examenului de treaptă

Examenul de treaptă, evaluare la finalul învăţământului obligatoriu

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că acest examen de treaptă ar putea uşura viaţa elevilor de liceu pentru că examenul de Bacalaureat va reprezenta materia din ultimii doi ani de liceu.

"Învăţământul obligatoriu nu se termină la clasa a opta. Învăţământul obligatoriu se termină după clasa a X-a. Teoretic, acolo ar trebui să avem o evaluare, să ştim că am încheiat ciclul învăţământului obligatoriu. De ce nu avem? Pentru că, aşa cum ştiţi, după clasa a opta sau evaluarea de la clasa a opta, ca o moştenire a capacităţii, a examenului de capacitate, ne asigură separarea spre liceu sau şcoli profesionale, aceasta este, să spunem, argumentaţia evaluării de la clasa a opta. Dacă se va accepta, pentru că, fără îndoială, o vom pune în dezbatere publică. Şi dacă va fi acceptată o asemenea evaluare, ce beneficii ar aduce ea? Examenul de bacalaureat nu va mai reprezenta materia pe patru ani de zile, care sunt anii de liceu, ci pe ultimii doi ani de zile, deci, am uşura examenul de bacalaureat prin această evaluare", a explicat Ecaterina Andronescu.

Ministerul Educaţiei trebuie să prezinte Guvernului noua lege a Educaţiei până la sfârşitul lunii martie, iar aceasta urmează să intre în vigoare în cursul lunii iunie 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Elevii de liceu ar putea da examen de treaptă în clasa a X-a