Video Elevii ar putea reveni în bănci după vacanța de iarnă. Ce spune ministerul Educației
Școala față în față ar putea reveni din cel de-al doilea semestru. Totul depinde de evoluția epidemioligică din țara noastră.
- Cum îşi împarte coaliţia ministerele, Serviciile şi judecătorii CCR. Ilie Bolojan are drept de veto
- Aplicaţia Antena Sport poate fi descărcată gratuit acum din AppStore şi GooglePlay
- Ministerul Educației și Cercetării a venit cu precizări privind desfășurarea / continuarea activității didactice
- Varianta propusă pentru examenele de BAC sau evaluare națională, greu de pus în practică
Sorin Ion, secretar de Stat în ministerul Educației, susține că elevii ar putea reveni fizic la școală din semestrul doi al acestui an școlar.
Cel mai devreme, elevii ar putea reveni la școala față în față din februarie 2021. Desigur, dacă situația epidemiologică de la noi din țară o va permite.
Despre examenele de bacalaureat sau evaluare națională nu s-a discutat încă la ministerul Educației, există însă o variantă în care examenele să fie date în mediul online, însă această variantă ar fi foarte greu de pus în practică, susține Sorin Ion.
Varianta oficială a Ministerului Educației și Cercetării
- Elevii care intră la liceu în toamnă vor experimenta un sistem nou: îşi fac singuri orarul, cu ce materii vor
- Începe vacanţa de vară 2025. Cât durează şi când revin elevii la şcoală
- Publicul alege finaliștii campaniei Liga Profesorilor Excepționali a Fundației Dan Voiculescu
- Două medalii de aur și trei de argint pentru România la Olimpiada Europeană de Fizică de la Sofia
- Preferă munca în locul facultăţii. "Banii vin la omul cu cap, nu la omul cu BAC"
Ministerul Educației și Cercetării a venit cu precizări privind desfășurarea / continuarea activității didactice în anul școlar 2020-2021.
„În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020, începând cu data de 9.11.2020 au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal.
Menționăm că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util.
Precizăm, de asemenea, că în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfășura „față în față”, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020.
În situațiile în care procesul didactic întâmpină dificultăți, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.”, spune ministerul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰