Antena Meniu Search
x

Video Evaluare Națională clasa a VI-a 2024. Miercuri, elevii susţin proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Emoţii şi pentru elevii claselor a VI-a, care susţin Evaluarea Naţională. O testare care le va arăta care este nivelul cunoştinţelor dobândite în acest an şcolar. Ieri, a fost proba la limba şi literatura română, iar astăzi urmează proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii

de Angela Bertea

la 30.05.2024 , 21:14

O oră au avut la dispoziție elevii din clasa a VI-a pentru rezolvarea subiectelor la limba română. Testare ce a venit la pachet cu mari emoții. "Recunosc că am avut destul de multe emoţii, dar, odată ce am văzut subiectele, m-am liniştit, pentru că au fost destul de uşoare", spune o elevă. "A trebuit să înţelegem textul mai mult, să ne bazăm pe informaţiile din text şi după să citim cu atenţie, să nu ne panicăm, chiar dacă emoţiile au fost extrem de mari. Nu mai ştiam care-i stânga şi care-i dreapta", mărturiseşte o altă candidată.

Evaluare Națională clasa a VI-a 2024. Miercuri, elevii susţin proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii

Evaluarea Națională îi familiarizează pe elevi cu modul de desfășurare a examenului de la sfârşitul ciclului gimnazial, care va conta pentru alegerea liceului dorit.

Vezi și

În plus, îi ajută şi pe părinţi să înţeleagă nivelul de pregătire al celor mici. Astăzi, elevii susțin proba la matematică și științe ale naturii. 

Pe acelaşi subiect

Cum se desfăşoară Evaluarea Naţională la clasa a VI-a

Probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 60 de minute pentru fiecare test, iar testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test. ”Ca element de noutate pentru administrarea şi valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicaţii digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiţii de siguranţă şi de control optimizat al calităţii şi, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor şi va permite valorificarea rapidă şi flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei şi a raportului şcolii, fără eforturi birocratice suplimentare şi într-un timp mai scurt”, precizează ministerul Educaţiei.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. ”Rapoartele generate la nivelul unităţii de învăţământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanţă şi relevanţă pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naţionale, măsuri focalizate pe nivelul unităţii de învăţământ şi pentru beneficiarii serviciilor educaţionale: elevi, părinţi/tutori, cadre didactice, personal educaţional de sprijin etc”, mai arată instituţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Educatie » Evaluare Națională clasa a VI-a 2024. Miercuri, elevii susţin proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii