Antena Meniu Search
x

Evaluarea Naţională 2020. Avem subiectele la matematică. Cum sunt notate răspunsurile

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a 8-a a început pe 15 iunie. Astăzi se desfășoară proba de matematică la Evaluare Naţională 2020. Vedeți ce subiecte au primit elevii la matematică și cum sunt ele notate.

de Redactia Observator

la 17.06.2020, 10:37

  • Primele rezultate vor fi afişate pe 22 iunie 2020
  • Pentru prima dată, contestațiile pot fi depuse online

Peste 170.000 de elevi de clasa a VIII-a dau azi examenul de Evaluare Națională la Matematică. La examenul de Evaluare Naţională din acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit despre cât de dificile sunt anul acesta subiectele la Evaluarea Națională 2020, față de cele din anii trecuți.

"Nu putem spune despre gradul de dificultate, putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a", a spus Monica Anisie, ministrul Educației

Durata examenului este de 120 de minute.

Subiectele la matematică

Toate subiectele din proba la matematică sunt obligatorii, iar zece puncte, din totalul de 100, se acordă din oficiu. TImpul efectiv de lucru din timpul examenului este de două ore.

La matematică s-au dat trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, împărţite în câte 6 cerinţe a căror rezolvare corectă aduce 5 puncte elevilor.

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial. Media generală obținută la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la clasa a IX-a.

Evaluarea Naţională 2020. Barem de corectare la matematică

În baremul de corectare al probelor de la Evaluarea Naţională este spcificat faptul că la Subiectul I se punctează doar rezultatul corect, astfel elevii obţin fie 5 puncte, pentru fiecare cerinţă rezolvată, fie 0. 

La subiectele 2 şi 3, pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se acordă punctajul coresponzător. Mai mult, se pot acorda punctaje intermediare pentru rezolvări parţiale, în limitele punctajului indicat în barem. 

Rezultate Evaluarea Națională 2020 - schimbări majore

Rezultatele vor fi anunțate pe 22 iunie, însă publicarea lor va fi făcută în mod anonim.

Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, care va fi distribuit la examenul de matematică, în momentul predării lucrării scrise.

Pe site-ul Edu.ro, luni, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Calendarul evaluării naționale

Primele rezultate la Evaluarea Națională 2020 sunt anunțate pe 22 iunie, până în ora 14.00. Contestațiile sunt depuse în aceeași zi, între orele 16.00 – 19.00, dar și în ziua următoare, 23 iunie, între 08.00 – 12.00.

Pentru prima dată, contestațiile pot fi depuse online. În acest caz, candidații completează, semnează și transmit online și o declarație-tip, în care menționează faptul că au luat cunoștință de nota primită în urma soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere. Pentru candidații care sunt minori, declarația este semnată și de către părinți sau reprezentanții legali.

Rezultatele finale vor fi afișate după soluționarea contestațiilor, pe 27 iunie.

Măsuri de prevenire și protecție în sălile de clasă / examen

– la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius) de cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității;

– vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini etc);

– se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide, înainte și după fiecare serie de elevi prezenți la activitățile de pregătire;

– în toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-Cov 2;

– intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de clasă și alte încăperi, sunt stabilite de unitatea de învățământ, semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;

– există permanent săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dizinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar.

– în sălile de clasă activitățile/examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între elevi/candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de altul

– pupitrele/băncile vor fi individualizate/prestabilite și, de asemenea, se va asigura reprezentarea grafică a situării acestora la intrarea în sală (oglinda sălii), astfel încât să se asigure cunoașterea și intrarea/localizarea fără a parcurge toată suprafața sălii; personalul didactic/asistenții care asigură supravegherea vor dirija candidatul direct către locul destinat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Evaluarea Naţională 2020. Avem subiectele la matematică. Cum sunt notate răspunsurile