Guvernul a prelungit școala online cu încă 14 zile. Hotărârea CNSU, semnată de Ludovic Orban înainte de demisie

De Veronica Micu.
Publicat: 08.12.2020, 06:45.
Actualizat: 08.12.2020, 13:26

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, luni, ca şcolile şi grădiniţele să funcţioneze în format online încă două săptămâni, până la data de 23 decembrie. 

CNSU s-a reunit, luni seară, şi a aprobat Hotărârea 57 privind aprobarea prelungirii suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice n sistem online.

Potrivit CNSU, decizia s-a luat la propunerea ministerului Educaţiei şi având în vedere "evoluţia situaţiei epidemiologice".

"Luând în considerare creşterea număruui de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurlor de prevenire, interacţunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presuine constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teriotoriale şi a sistemului sanitar, CNSU adoptă prezenta hotărâre:

Art 1: Se aprobă prelungirea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilorîn unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9.12.2020 – 23.12.2020", a transmis CNSU.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va analiza din nou situaţia epidemiologică după vacanţa de iarnă.

Elevii ar putea reveni în bănci după vacanța de iarnă

Școala față în față ar putea reveni din cel de-al doilea semestru. Totul depinde de evoluția epidemioligică din țara noastră.

Sorin Ion, secretar de Stat în ministerul Educației, declara în noiembrie că elevii ar putea reveni fizic la școală din semestrul doi al acestui an școlar.

Cel mai devreme, elevii ar putea reveni la școala față în față din februarie 2021. Desigur, dacă situația epidemiologică de la noi din țară o va permite.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.