Video

În plină pandemie, cu sute de mii de elevi fără conexiune la internet, profesorii se specializează în Numerologie: "Îşi găseşte foarte multă aplicabilitate"

De Andra Dolana.
Publicat: 12.01.2021, 20:28.
Actualizat: 12.01.2021, 20:30

În plină pandemie, cu sute de mii de copii fără tablete sau conexiune la Internet, fără nicio dată certă pentru revenirea în şcoli, subiectul fierbinte din Educaţie este numerologia. 600 de profesori au participat la un curs ţinut de Asociaţia Numerologilor din România.

Proiectul a fost girat de un inspector şcolar din Galaţi. Ministerul Educaţie a trimis corpul de control la Galaţi. Cursul însă se va ţine şi luna viitoare şi deja s-au înscris şi mai mulţi dascăli.

Vibraţie interioară. Vibraţie exterioară. Destin şi vocaţie. Sunt concepte care, cred mai bine de 600 de profesori, îi vor ajuta să se apropie de elevi. Aşa că s-au înscris la un curs de numerologie.

Profesoară: Îşi găseşte foarte multă aplicabilitate la orele de consiliere, pentru că elevii, cumva sunt fascinaţi aşa de domeniu.

Educatoare: Cred că ar fi interesant dacă descopăr nişte şabloane, posibilităţi pe care le pot folosi în activitatea didactică. Cum? Prin a grupa copiii în echipe ca să fie echipa mai sudată, da?

Anatol Basarab, numerolog, preşedinte Asociaţia Numerologilor din România: În calcul se ia ziua de naştere a copilului, luna de naştere, anul de naştere al copilului. Tocmai anul care arată generaţie şi generaţie, vedem că copiii de astăzi sunt diferiţi tocmai pentru că nu sunt născuţi în 1960, au alte abilităţi.

În timpul cursului au apărut însă şi expresii colorate.

Anatol Basarab, numerolog, preşedinte Asociaţia Numerologilor din România: Eu am libertatea de a mă exprima cum îmi doresc eu. Am spus că ciumpalaci scoate şcoala pentru că a spus-o şi Băsescu înainte.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Contravine priorităţilor miniştrilor şi educaţiei însăşi că la un curs de numerologie găsim o pledoarie anti-vaccinare, pledoarie anti-port-mască, anti-şcoală în general promovată printr-o adresă a unui Inspectorat şcoală - greşeala se amplifică.

Cursul este destinat dascălilor, dar nu este avizat de Ministerul Educaţiei. Chiar şi aşa, a avut parafa Inspectoratului Judeţean din Galaţi. Cum a fost posibil? Asociaţia de Numerologie a trimis proiectul către toate inspectoratele şcolare din ţară. Iar inspectorul şcolar responsabil cu activităţi extraşcolare a dat mai departe invitaţia către toţi directorii de şcoală.

La apariția reporterului Observator, profesorul Maricel Nicolae Lazăr s-a închis în birou, precizând doar în fugă că nu vrea să mai declare absolut nimic legat de acel proiect cu numerologia.

Potrivit surselor Observator însă, va plăti cu funcţia. Chiar în această după-amiază i s-a cerut demisia. La Inspectorat a ajuns şi Corpul de Control al ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Este o greşeală, iar greşelile se plătesc conform legii.

Anatol Basarab: După această reacţie pe care nu o înţeleg absolut deloc s-au înscris şi mai mulţi profesori.

Şi părinţii şi elevii cred că altele ar trebui să fie priorităţile profesorilor acum.

Ion Călărași, Federația Națională a Părinților: E o eroare nefericită şi irepetabilă.

Aura Badiu, președintele Consiliului Județean al Elevilor: Suntem într-un context actual dificil şi considerăm că ar trebui să ne adaptăm mai bine la procesul de digitalizare.

Profesorii, însă, argumentează că este timpul lor liber şi pot face ce vor.

Educatoare: Atât timp cât am fost obligaţi să intrăm în online cu resurse proprii/am făcut cursuri din bani proprii ca să pot să gestionez predarea online cred că pot să fac ce vreau cu timpul meu liber, atât cât a mai rămas.

Iar cursul merge mai departe. Vor urma încă cinci întâlniri până în luna iunie. Asociaţia Numerologilor speră chiar ca, în viitor, numerologia să devină materie de studiu în şcoli.

Citește și
Educatie • pe 08.01.2021 la 18:07
Foto
Profesori invitați la o sesiune de numerologie, în Galați. Cadru didactic: "Genul acesta de curs cu influenţe ezoterice nu-şi are rostul"
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Horoscop • pe 30.11.2020 la 13:10
Foto
Cum va arăta 2021, în funcție de zodie

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Andreea Bănică este martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „Plângea în hohote atunci”
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
20:35 Anchetă la INML, după ce cadavrul unui francez a fost predat din greșeală unor americani 20:21 Împărţirea banilor ţării, misiune imposibilă. Ce se întâmplă cu pensiile românilor 20:10 Culmea poluării: să arzi ilegal deşeuri de faţă cu ministrul Mediului. S-a întâmplat în Dolj, într-un sat îngropat în gunoaie 19:46 O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare 19:45 Românca depistată cu Covid-19, care a leșinat în avionul spre Madrid, a ignorat carantina și a mers la o înmormântare în Brașov 19:13 Bărbat din Vrancea, prins când voia să fugă din ţară după ce a înjunghiat doi tineri 19:08 Imunizarea bătrânilor din cămine abia a început la Timișoara. ”Nu mi-e frică de moarte, mi-e frică de finalul bolii” 18:53 Căutăm REPORTER şi PREZENTATOR  18:49 România, codașa Europei la prevenție: Ajungem la spital doar când ne este rău 18:41 Formarea profesorilor pentru noile subiecte de la Evaluarea Națională
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO