Antena Meniu Search
x

Video În plină pandemie, cu sute de mii de elevi fără conexiune la internet, profesorii se specializează în Numerologie: "Îşi găseşte foarte multă aplicabilitate"

În plină pandemie, cu sute de mii de copii fără tablete sau conexiune la Internet, fără nicio dată certă pentru revenirea în şcoli, subiectul fierbinte din Educaţie este numerologia. 600 de profesori au participat la un curs ţinut de Asociaţia Numerologilor din România.

de Andra Dolana

la 12.01.2021, 20:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Proiectul a fost girat de un inspector şcolar din Galaţi. Ministerul Educaţie a trimis corpul de control la Galaţi. Cursul însă se va ţine şi luna viitoare şi deja s-au înscris şi mai mulţi dascăli.

Vibraţie interioară. Vibraţie exterioară. Destin şi vocaţie. Sunt concepte care, cred mai bine de 600 de profesori, îi vor ajuta să se apropie de elevi. Aşa că s-au înscris la un curs de numerologie. 

Profesoară: Îşi găseşte foarte multă aplicabilitate la orele de consiliere, pentru că elevii, cumva sunt fascinaţi aşa de domeniu. 

Educatoare: Cred că ar fi interesant dacă descopăr nişte şabloane, posibilităţi pe care le pot folosi în activitatea didactică. Cum? Prin a grupa copiii în echipe ca să fie echipa mai sudată, da? 

Anatol Basarab, numerolog, preşedinte Asociaţia Numerologilor din România: În calcul se ia ziua de naştere a copilului, luna de naştere, anul de naştere al copilului. Tocmai anul care arată generaţie şi generaţie, vedem că copiii de astăzi sunt diferiţi tocmai pentru că nu sunt născuţi în 1960, au alte abilităţi. 

În timpul cursului au apărut însă şi expresii colorate. 

Anatol Basarab, numerolog, preşedinte Asociaţia Numerologilor din România: Eu am libertatea de a mă exprima cum îmi doresc eu. Am spus că ciumpalaci scoate şcoala pentru că a spus-o şi Băsescu înainte. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Contravine priorităţilor miniştrilor şi educaţiei însăşi că la un curs de numerologie găsim o pledoarie anti-vaccinare, pledoarie anti-port-mască, anti-şcoală în general promovată printr-o adresă a unui Inspectorat şcoală - greşeala se amplifică. 

Cursul este destinat dascălilor, dar nu este avizat de Ministerul Educaţiei. Chiar şi aşa, a avut parafa Inspectoratului Judeţean din Galaţi. Cum a fost posibil? Asociaţia de Numerologie a trimis proiectul către toate inspectoratele şcolare din ţară. Iar inspectorul şcolar responsabil cu activităţi extraşcolare a dat mai departe invitaţia către toţi directorii de şcoală. 

La apariția reporterului Observator, profesorul Maricel Nicolae Lazăr s-a închis în birou, precizând doar în fugă că nu vrea să mai declare absolut nimic legat de acel proiect cu numerologia. 

Potrivit surselor Observator însă, va plăti cu funcţia. Chiar în această după-amiază i s-a cerut demisia. La Inspectorat a ajuns şi Corpul de Control al ministrul Educaţiei. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Este o greşeală, iar greşelile se plătesc conform legii. 

Anatol Basarab: După această reacţie pe care nu o înţeleg absolut deloc s-au înscris şi mai mulţi profesori. 

Şi părinţii şi elevii cred că altele ar trebui să fie priorităţile profesorilor acum. 

Ion Călărași, Federația Națională a Părinților: E o eroare nefericită şi irepetabilă.

Aura Badiu, președintele Consiliului Județean al Elevilor: Suntem într-un context actual dificil şi considerăm că ar trebui să ne adaptăm mai bine la procesul de digitalizare. 

Profesorii, însă, argumentează că este timpul lor liber şi pot face ce vor. 

Educatoare: Atât timp cât am fost obligaţi să intrăm în online cu resurse proprii/am făcut cursuri din bani proprii ca să pot să gestionez predarea online cred că pot să fac ce vreau cu timpul meu liber, atât cât a mai rămas. 

Iar cursul merge mai departe. Vor urma încă cinci întâlniri până în luna iunie. Asociaţia Numerologilor speră chiar ca, în viitor, numerologia să devină materie de studiu în şcoli. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » În plină pandemie, cu sute de mii de elevi fără conexiune la internet, profesorii se specializează în Numerologie: "Îşi găseşte foarte multă aplicabilitate"