Antena Meniu Search
x

Mii de elevi au aflat cu 12 ore înainte că nu trebuie să mai vină azi la şcoală

Mii de elevi au aflat abia ieri seară că nu trebuie să mai vină azi la şcoală. Alţii, care credeau că vor face şcoala online au aflat, dimpotrivă, că trebuie să vină la cursuri.

de Redactia Observator

la 14.09.2020, 11:03

Vezi și
  • Şi situaţia tabletelor promise de ministerul Educaţiei rămâne o nebuloasă.
  • La nivel naţional, 106 cadre didactice sunt spitalizate, iar alte 293 în carantină. 

Ministrul Educaţiei a comunicat situaţia scenariilor care se aplică în fiecare unitate de învăţământ cu doar 12 ore înainte de începutul anului şcolar. Cât despre tablete, Monica Anisie se va lămuri abia azi dacă au început sau nu să fie livrate către elevi.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: 12.423 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul verde. 4.915 unităţi în scenariul galben şi 263 de unităţi în scenariul roşu.

Cu numai 12 ore înainte de începerea şcolii, Ministrul Educaţiei a furnizat datele pe care le aştepau toţi părinţii. Ieri, la ora 16.00, Monica Anisie nu avea încă aceste informaţii. 

Informaţiile au venit abia după ora 19.00. O oră mai târziu, situaţia se schimba din nou în Bucureşti. Sute de elevi au aflat pe ultima sută de metri că nu se mai prezintă, azi, la şcoală. Prefectura a decis să treacă opt şcoli şi grădiniţe din scenariul galben în scenariul Roşu. Alte cinci şcoli şi grădiniţe au trecut din scenariul Roşu, în scenariul galben. 

Şi situaţia tabletelor promise de ministerul Educaţiei rămâne o nebuloasă. Aseară, Monica Anisie ştia doar că din cele 250 de mii de tablete comandate, 82 de mii sunt gata să fie livrate. Dar nu şi când vor ajunge efectiv la elevi. Acest detaliu îl ştie, momentan, doar operatoul economic care a câştigat licitaţia.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Până în momentul de faţă, n-a plecat nicio tabletă în ţară.

Până la momentul de faţă nu am cunoştinţă. Operatorul economic nu a prezentat Ministerului Educaţiei nicio situaţie în acest sens. Însă, însă, mâine dimineaţă voi lua legătura cu operatorul economic să văd care este situaţia la momentul acesta.

Anisie a transmis, însă un mesaj de unitate, înainte de începerea noului an şcolar.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Este nevoie de întreaga societate, de responsabilitatea noastră a tuturor şi este nevoie să fim împreună.

Mesajul nu pare să fi răzbătut, însă, şi în interiorul ministerului. În cel mai complicat început de an şcolar, Anisie a rămas fără doi oameni grei din minister.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, dar şi un alt secretar de stat din cadrul ministerului educaţiei şi-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfăşura alte activităţi având în vedere că suntem în campanie electorală.

La nivel naţional, 106 cadre didactice sunt spitalizate, iar alte 293 în carantină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Mii de elevi au aflat cu 12 ore înainte că nu trebuie să mai vină azi la şcoală