Antena Meniu Search
x

Începutul de an şcolar a scos la iveală şi problemele din sistemul de învăţământ

Începutul de an şcolar a scos la iveală şi problemele din sistem. Mii de elevi au aflat pe ultima sută de metri că trebuie să rămână acasă, deşi până atunci ştiau că se vor întoarce la şcoală. Iar tabletele promise de Ministerul Educaţiei n-au apucat încă să fie distribuite.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 15.09.2020, 11:05

Vezi și
  • În Bucureşti, au existat 8 unităţi care au trecut peste noapte la scenariul roşu.
  • Înainte cu câteva ore de începerea cursurilor, elevii Şcolii Centrale au primit anunţul.

Noul an a început cu 263 de unităţi de învăţământ închise. Iar în 4915 se învaţă după scenariul galben, adică elevii vin prin rotaţie la şcoală. /Unii părinţi au aflat abia aseară dacă îşi aduc copiii în bănci sau nu.

În Bucureşti, au existat 8 unităţi care au trecut peste noapte la scenariul roşu.

Înainte cu câteva ore de începerea cursurilor, Şcoala Centrală a intrat în scenariul roşu. Asta înseamnă că elevii vor mai veni fizic abia pe 27 septembrie. 

Elev în clasa a 8-a la Şcoala Centrală: Eu nu concep faptul că în România se poate începe şcoala online. Mi se pare imposibil aşa ceva.

În locul tabletelor, elevii care învaţă online au primit promisiuni de la Ministrul Educaţiei. Monica Anisie a fost la Colegiul Tudor Vianu, unde este profesoară. Cele 80.000 de tablete pleacă abia azi către copii.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei: Toţi acei copii vor avea toate conditiile sa isi continuie invatarea. Ne straduim cât putem de mult să nu aibă nimeni de suferit.

În semn de protest, mai mulţi elevi au organizat un flash-mob cu "porci zburători" în faţa Ministerului Educaţiei.

Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: E dezamăgitor să lăsăm în urmă sute de mii de elevi

Klaus Iohannis, preşedintelel României: Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi un supererou care atunci când poartă mască se spală de pe mâni şi ascultă îndrumările cadrelor didactice şi îşi ocroteşte părinţii şi bunicii.

Cei 2,8 milioane de supereroi va trebui să-şi ia rolul în serios, pentru a păstra sub control epidemia. Rămâne ca exemplul să le fie urmat şi de oamenii mari, responsabili cu educaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Începutul de an şcolar a scos la iveală şi problemele din sistemul de învăţământ