Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Înscrierea la Bac 2023, sesiunea de toamnă. Tot ce trebuie să știe elevii

Înscriere Bac 2023 - sesiunea de toamnă. 27,2% dintre elevii care au susținut probele de la Bac 2023 - sesiunea din iunie - nu au promovat examenul. Elevii care nu au reușit să ia Bacul în această sesiune, în sesiunile trecute sau cei care nu au intrat în Bac din cauza corigențelor mai au o șansă să susțină examenul maturității în sesiunea de toamnă, pentru care înscrierile încep pe 17 iulie 2023. 

de Redactia Observator

la 03.07.2023 , 14:44

Cine se poate înscrie în sesiunea de toamnă a examenului de Bac 2023

În sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 pot merge elevii care nu au obținut notele minime de trecere în prima sesiune, dar și candidații care au de dat corigențe în această vară. 

Pentru candidaţii din anii precedenţi şi pentru candidaţii din seria curentă, în cazul celei de a doua sesiuni, înscrierea se face, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat, de către secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceştia (certificat de naştere şi, după caz, de căsătorie, un act de identitate, foaia matricolă, adeverinţă cu notele la probele pentru care solicită recunoaşterea notelor).

Articolul continuă după reclamă

Pentru candidaţii din seriile anterioare, în situaţia schimbării domiciliului în altă localitate, menţionată ca atare în buletinul/cartea de identitate, candidaţii se pot înscrie pentru a susţine bacalaureatul la o unitate de învăţământ de acelaşi profil, stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul în care se află noul domiciliu al candidatului. În afara acestei situaţii, înscrierea în alt judeţ este permisă numai cu aprobarea Comisiei Naţionale de Bacalaureat, în urma unei cereri motivate şi însoţite de documente doveditoare, transmise la Direcţia Generală Educaţie și Învățare pe Tot Parcursul Vieții.

Pe acelaşi subiect

27,2% dintre elevii care au susținut probele de la Bac 2023 nu au promovat

27,2% dintre elevii care au susținut probele de la Bac 2023 - sesiunea din iunie - nu au promovat examenul. Dacă își doresc să depună contestație, este posibil să promoveze examenul în această sesiune. Dacă nota este prea mică, aceștia mai au încă o șansă în toamnă. Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2023 se adresează elevilor care au terminat 12 clase, dar care nu au apucat să susţină examenul până acum, indiferent că vorbim de sesiunea de vară 2023 sau de o sesiune anterioară.

De asemenea, pot da Bacul în sesiunea de toamnă 2023 cei care au mai susţinut examenul, dar care l-au picat. În schimb, nu pot da Bacul cei care au fost eliminaţi din examen la o sesiune anterioară şi încă se află sub incidenţa unei eventuale suspendări.

Înscrierea în sesiunea de toamnă la Bac 2023 începe pe 17 iulie 

Înscrierile la sesiunea de toamnă a Bacului 2023 încep pe 17 iulie. Elevii ar urma să aibă la dispoziţie o săptămână pentru a se înscrie, asta însemânând că înscrierile se pot face doar în perioada 17-24 iulie 2023.

Este interesant de ştiut că la această sesiune se pot înscrie inclusiv elevii care nu au reuşit să termine clasa a XII-a până la sesiunea de vară, dar şi-au rezolvat între timp corigenţele.

Documente necesare la înscriere la BAC 2023 - sesiunea de toamnă

Potrivit Ministerului Educaţiei, absolvenţii claselor a XII-a care vor să suţină examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, au nevoie de următoarele acte: dosar; poze ¾ (2 bucăți); copie certificat de naștere și carte de identitate; foaie matricolă; cerere-tip – se completează la secretariatul unității  școlare absolvite;adeverință recunoaștere probe – pentru candidații din seriile anterioare; cerere către inspectorul școlar general – pentru candidații din alte județe. 

Toți candidații completează partea I a cererii de înscriere. Candidații care solicită recunoașterea / echivalarea unor probe susținute în anii anteriori/sesiunile anterioare completează partea I și partea a II-a din cererea de înscriere.

Probele de competențe de la Bac 2023, sesiunea de toamnă, încep pe 7 august 2023

Elevii care vor să susțină examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă trebuie să știe că înscrierile se desfășoară în perioada 17-24 iulie 2023. Primele probe, cele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale încep pe 7 august 2023. Astfel, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc pe 7 și 8 august 2023. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc, de asemenea, pe 8 august 2023. Evaluarea competențelor digitale se va face în data de 9 august 2023, iar evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va avea loc pe 10 și 11 august 2023.

Calendar Bac 2023, sesiunea de toamnă 

  • 17-24 iulie 2023 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 7-8 august 2023 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 8 august 2023 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
  • 9 august 2023 Evaluarea competențelor digitale - proba D
  • 10-11 august 2023 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională - proba C
  • 16 august 2023 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2023 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2023 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 - 18.00)
  • 26-28 august 2023 Rezolvarea contestațiilor
  • 29 august 2023 Afișarea rezultatelor finale 
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Educaţie » Înscrierea la Bac 2023, sesiunea de toamnă. Tot ce trebuie să știe elevii