Antena Meniu Search
x

Admiterea la liceu: recomandări la completarea fișei de înscriere

Notele de la Evaluarea Naţională ar putea aduce surprize mari la admiterea la liceu. Cel mai probabil, mediile ultimilor elevi admişi vor fi mai mici decât anul trecut. De aceea, calculele de acasă s-ar putea să nu se potrivească.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.06.2019, 00:10

Vezi și

Notele de la Evaluarea Naţională ar putea aduce surprize mari la admiterea la liceu. Cel mai probabil, mediile ultimilor elevi admişi vor fi mai mici decât anul trecut. De aceea, calculele de acasă s-ar putea să nu se potrivească. Inspectorii şcolari le transmit elevilor şi părinţilor ce trebuie să facă atunci când completează fişele de înscriere. 

După afişarea rezultatelor finale de la Evaluarea Naţională, tinerii trebuie să aleagă liceul la care vor merge din clasa a IX-a. Teoretic sau tehnologic, în funcţie de medie.

Înainte să completeze fisa de inscriere este important ca parintele impreuna cu elevul sa studieze foarte bine borsura de admitere in invatamantul liceal. Si sa vada fiecare medie pentru liceul vizat. Atentie, insa, sfatul inspectorilor este ca intotdeauna prima optiune sa fie un liceu cu o medie mai mare decat nota pe care a obitnut-o copilul la evaluarea nationala. 

Nici 30% dintre elevii din România nu au reuşit să ia note mai mari de 5. Rezultate mai slabe decât anul trecut, deci medii de intrare mai mici pentru licee. Nu cu mult, dacă vorbim despre unităţile de top din Capitală, unde ultima medie  trece de 9.50.

În România, învăţământul până la clasa a X-a este obligatoriu, aşa că există locuri şi pentru cei care au obţinut la Evaluarea Naţională doar punctul din oficiu.  Şcolile profesionale sunt soluţia. Mai ales că majoritatea oferă un job după absolvire. 

Se poate gândi şi la Bacalaureat în viitor şi, de ce nu, la o facultate. Şcolile de meserii durează, în medie, 2 ani. Iar în criza forţei de muncă, absolvenţii găsesc uşor joburi care le oferă, la început, şi două-trei mii de lei pe lună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Admiterea la liceu: recomandări la completarea fișei de înscriere