Antena Meniu Search
x

Învățător în greva foamei, de teama infectării cu COVID-19

Începutul şcolii ridică în continuare noi probleme. Un dascăl din comuna Frătăuții Noi este în greva foamei, în semn de protest împotriva desfăşurării cursurilor în şcoală.

de Redactia Observator

la 17.09.2020, 15:10

Vezi și
  • O altă piedică e lipsa mijloacelor tehnologice pentru susţinerea cursurilor online.
  • Tabletele promise de Ministerul Educaţiei nu au ajuns încă în comună.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Învăţătorul suferă de diabet şi se teme că infectarea cu noul coronavirus i-ar putea fi fatală. De accea solicită să predea exclusiv online.

Cererea nu i-a fost aprobată până acum, motivul invocat de directorul şcolii fiind un ordin comun care nu permite cadrelor didactice din învăţământul primar să desfăşoare cursurile online.

Sorin Foca, învățător Frătăuții Noi: Acum de exemplu mi-am luat glicemia, aveam 267. În funcţie de glicemie, stau. Şi când intru în comă diabetică, sună nevastă-mea la 112. Asta e tot.

Revoltat de lipsurile din sitemul de învăţământ şi ajuns la limita răbdării, dascălul a recurs la un demers radical: greva foamei. În speranţa că în acest fel se va face auzit, învăţătorul protestează paşnic în faţa sediului Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Sorin Foca, învățător Frătăuții Noi: Eu am diabet şi hipertensiune arterială, mai am nişte probleme, cu ochelarii, deci boli asociate. Deci eu nu am manuale la ora actuală.

Reporter: Şi după ce lucraţi?

Sorin Foca, învățător Frătăuții Noi: Păi nu am lucrat după nimic. Deocamdată am lucrat după fişele pe care le am eu de acasă. Lucrăm acelaşi sistem online, numai că face-to-face.

Dascălul solicită predarea exclusiv on-line dar cererea nu i-a fost aprobată până acum.

Directorul Școlii Frătăuții Noi - Vasile Morar: Solicitarea este în curs de dezbatere, discuţie. Luni a despus cererea, astăzi de abia a venit la şcoală şi a adus o adeverinţă de la medicul curant. Noi o să ne întrunim mâine. Vom stabili în Consiliul de Administraţie acest lucru.

O altă piedică e lipsa mijloacelor tehnologice pentru susţinerea cursurilor online. Tabletele promise de Ministerul Educaţiei nu au ajuns încă în comună.

Sorin Foca, învățător Frătăuții Noi: Au făcut cerere, le-am dat telefon, am vorbit pe Facebook. Am făcut cerere pentru tablete. Nu s-a dat nimic, că nu interesează pe nimeni.

Ioan Puiu, inspector școlar adjunct ISJ Suceava: Nu am primit încă tablete. Copiii respectivi au nevoie de aşa ceva.

Din cei 15 copii cărora dascălul le predă, unul singur are calculator şi numai 7, telefoane cu acces la internet. Conducerea Insectoratului Şcolar Suceava spune că încearcă să rezolve situaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Învățător în greva foamei, de teama infectării cu COVID-19