Mesajul președintelui Iohannis pentru elevi: "Veți avea ocazia să fiți super-eroi" (Video)

De Veronica Micu.
Publicat: 14.09.2020, 08:40.
Actualizat: 14.09.2020, 10:05

Klaus Iohannis le-a transmis elevilor, în prima zi de școală, că are încredere în ei, chiar dacă anul acesta școlar este unul „altfel”, în care fiecare are ocazia să fie super-erou, respectând normele de de igienă. Președintele a avut un mesaj de încredere și pentru dascăli.

Mesajul președintelui Iohannis pentru elevi

Mesajul președintelui Iohannis pentru elevi: Veți avea ocazia să fiți super-eroi

captura video Facebook

Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul începerii anului școlar:

„Chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care în urmă cu câteva luni ar fi posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi.

Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți un super-erou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și împreună vom trece cu bine prin această perioadă”, le-a transmis președintele Klaus Iohannis elevilor, în prima zi de școală a anului școlar 2020 - 2021.

Aveți un copil care a început școala? Cum vă descurcați? Ce vă lipsește în școli sau cum decurg cursurile online? Așteptăm să ne trimiteți pe Facebook sau pe aplicația Observator informații despre situații deosebite, poze sau video.

Iohannis a avut un mesaj și pentru dascăli, cărora le-a spus că este convins că vor găsi resursele interne pentru a se adapta situațiilor neprevăzute.

„Frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării acului educațional în condiții sanitare cât mai sigure deopotrivă pentru elevi și cadre didactice.

Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie. Va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins, însă, că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare online. Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră”, a spus Iohannis.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.