Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Lista şcolilor şi grădiniţelor deschise în Bucureşti, în vacanța de vară 2024

Inspectoratul școlar al Municipiului București a publicat lista pe sectoare a grădinițelor şi şcolilor deschise pe perioada verii 2024. Astfel, potrivit unei centralizări a ISMB, în vacanța de vară vor funcţiona 96 de instituţii de învăţământ din toate cele şase sectoare ale Capitalei.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 13:19

96 de școli și grădinițe vor fi deschise în aceasta vară în București. Potrivit edupedu.ro, doar în trei sectoare se desfășoară și școala de vară și sunt disponibile 4.865 de locuri. 

Sectoarele 4,5 și 6 au doar grădinițe de vară. În sectorul 1 sunt cele mai multe școli de vară, 11 și 13 grădinițe. Sectorul 2 are cele mai multe locuri disponibile, în total sunt 4.480 de locuri, urmat de sectorul 3 cu 4.459 și sectorul 1 cu 4.020 de locuri.

Grădinițe deschise în vacanța de vară 2024

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

Doar în trei sectoare se desfășoară și școala de vară. Sunt peste 14.000 de locuri în grădinițele de vară și aproape 5.000 în școli. 

Înscrieri la grădiniţă 2024

Părinții care vor să își înscrie copiii pentru prima oară la creșă sau grădiniță, indiferent de grupă, mai pot face acest lucru până pe 5 iulie 2024. În această a doua etapă se realizează înscrierea copiilor pe locurile libere rămase în urmă derulării primei etape. Potrivit Ministerului Educației, copiii cu vârste cuprinse între trei luni și 3 ani pot fi înscriși la creșă, în timp ce cei care au între 3 și 6 ani pot fi înscriși la grădiniță. Între 19 şi 29 august are loc etapa de ajustări - înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere. Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

Programul Şcoala de Vară 2024

Pe lângă programul Grădiniţa de Vară 2024, în vară ar urma să avem, din nou, şi programul Şcoala de Vară 2024. Asta înseamnă că, în vară, diferite unităţi de învăţământ din întreaga ţară organizează cursuri şi activităţi, în diferite perioade din vară, iar participanţii au inclusiv posibilitatea de a primi o masă gratuită, pe zi, decontată de stat. Vorbim inclusiv despre cursuri de vară organizate de diferite facultăţi prin care acestea îşi propun să atragă eventualii viitori cursanţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Educaţie » Lista şcolilor şi grădiniţelor deschise în Bucureşti, în vacanța de vară 2024