Antena Meniu Search
x

Ministerul Educaţiei: Aproape 91% dintre elevi au fost prezenţi la simularea Evaluării Naţionale la limba română. 149 de unităţi nu au putut organiza proba

Ministerul Educaţiei a transmis că, potrivit datelor preliminare, aproape 91 la sută dintre elevii eligibili să susţină proba scrisă la Limba şi literatura română în cadrul simulării Evaluării Naţionale pentru clasa a VIII-a au fost prezenţi, luni.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.03.2021, 16:43

Ministerul Educaţiei: Aproape 91% dintre elevi au fost prezenţi la simularea Evaluării Naţionale la limba română. 149 de unităţi nu au putut organiza proba - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Alţi 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ aflate în localităţi cu incidenţa peste 6 la mie locuitori nu au putut participa la această probă.

Ministerul Educaţiei arată, într-un comunicat de presă, că, potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, în perioada 29-31 martie se organizează, împreună cu inspectoratele şcolare judeţene şi unităţile de învăţământ, simularea examenului de Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII).

Prima probă la simularea de la Evaluarea Națională

Luni s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul acestei simulări - proba de limba şi literatura română.

"Potrivit datelor preliminare transmise de inspectoratele şcolare, au fost prezenţi 124.931 de elevi (90.54% din totalul elevilor eligibili să susţină proba). Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unităţi de învăţământ, aflate în localităţi în care rata incidenţei cumulate la nivelul unităţii este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori", precizează Ministerul Educaţiei, potrivit news.ro.

De asemenea, au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă trei elevi (doi elevi din judeţul Călăraşi, respectiv un elev din judeţul Timiş).

Cea mai ridicată rată de participare s-a înregistrat în judeţul Neamţ (96,5%).

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Educatie » Ministerul Educaţiei: Aproape 91% dintre elevi au fost prezenţi la simularea Evaluării Naţionale la limba română. 149 de unităţi nu au putut organiza proba