Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ministrul Educaţiei, despre haosul din ultimele zile din învăţământ: "Suntem nevoiţi să îmbinăm exigenţele sanitare cu cele educaţionale"

Ziua şi scenariul în ce priveşte şcoala. Dacă mai ieri se modifica tot, azi s-a schimbat doar pe ici, pe colo, prin locurile esenţiale. Ministrul Educaţiei s-a întâlnit cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor şi a decis cum va arăta ce-a mai rămas din acest an şcolar. Vacanţă prelungită pentru unii, ore online pentru alţii. Şi cursuri până spre finalul lunii iunie.

de Redactia Observator

la 25.03.2021 , 19:50

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Suntem nevoiţi să îmbinăm exigenţele sanitare cu cele educaţionale.

Aşa justifică ministrul haosul din ultimele zile. După trei zile de declaraţii care s-au bătut cap în cap şi o oră şi jumătate de consultări, Sorin Cîmpeanu a reuşit să stabilească structura anului şcolar. Vacanţa de o lună, de pe 2 aprilie până pe 4 mai, a rămas în picioare, cu o singură excepţie. Elevii din anii terminali. Clasele a opta şi a douăsprezecea au parte de câte o săptămână liberă de Paştele Catolic şi de Paştele Ortodox. În perioada dintre cele două sărbători fac cursuri online.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Dacă este cineva care nu recunoaște pierderile provocate de predarea online îl invit să le susțină. Eu consider că sunt pierderi majore. Atunci când ești pus între situația de a alege între 2 variante niciuna dintre ele nefiind ideală predarea online e singurul lucru care ne rămâne la dispoziție.

Vezi și

Puşi în faţa unor opţiuni nedorite, reprezentanţii părinţilor s-au văzut nevoiţi să accepte compromisul.

Iulian Cristache- Federația Naționala a Asociațiilor de părinți: Din două rele am ales pe cea mai puţină rea. Ne doream sută la sută să prioritizăm anii terminali.

Mai puţin resemnaţi au fost elevii prezenţi la întâlnirea cu ministrul. Ei chiar au propus soluţii alternative.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor: Şcoala ar fi putut să rămână şi în acele 2 săptămâni dintre cele două vacanţe de Paşte. Soluțiile ar fi fost două: în primul rând testarea dar este nevoie atât de personal medical în școli. Şi achiţionarea de teste invazive.

Degeaba însă. Pe masă a rămas în continuare vacanţa prelungită. La fel şi nemulţumirile.

Bunică: Absolut haos total, nu mai înţelegem nimic. Copiii sunt bulversaţi.

Tată: O lună e foarte mult, şi aşa au pierdut tot anul şcolar. Acasă copiii nu prea pot fi verificaţi şi mai mult fac ceea ce le place, adică jocuri online

Tată: Dacă stau acasă o lună cu siguranţă se plafonează cunoştinţele lor.

Bunică: Greu şi pentru părinţi, şi pentru bunici, şi pentru ei. Că-s mari, că-s mici. E haos mare. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar e haos mare. Statul nu se gândeşte la ei.

Iar cei mai mici sunt şi cei mai afectaţi de toată harababura din ultimul an.

Reporter: Cum ai simţit anul ăsta?

Elevă: Nedrept şi nu mi-a plăcut pentru că mai mult îmi place la şcoală.

După ce zilele trecute se vorbea şi de modificarea calendarului examenelor naţionale, azi s-a schimbat schimbarea. Adică practic nu se schimbă nimic. Examenele răman aşa cum erau stabilite iniţial.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Respectiv 22-25 iunie pt probele scrise ale examenului de Evaluarea Naţională, respectiv 28 iunie-1 iulie pentru probele scrise ale examenului de bac.

Nici planul că anul şcolar să fie prelungit până în iulie nu a rămas în picioare. Ultima variantă de lucru arată că şcoala se încheie pe 25 iunie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Educaţie » Ministrul Educaţiei, despre haosul din ultimele zile din învăţământ: "Suntem nevoiţi să îmbinăm exigenţele sanitare cu cele educaţionale"