Meniu
Search
x

Ministrul Educației: Bacalaureatul și Evaluarea Națională, fără materia din semestrul II

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea fi organizate în iulie pe baza materiei studiate în primul semestru, a anunţat astăzi ministrul Educaţiei! Oficialul dă asigurări că anul şcolar nu va fi îngheţat ci, din contră, cursurile se vor relua după terminarea stării de urgenţă.

De Redactia Observator la 07.04.2020, 21:51
Vezi și

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea fi organizate în iulie pe baza materiei studiate în primul semestru, a anunţat astăzi ministrul Educaţiei. Oficialul dă asigurări că anul şcolar nu va fi îngheţat ci, din contră, cursurile se vor relua după terminarea stării de urgenţă. La o lună după suspendarea cursurilor din cauza epidemiei de coronavirus, Monica Anisie a clarificat ce se va întâmpla în perioada următoare cu cele peste trei milioane de elevi şi studenţi.

Indiferent de scenariu, anul şcolar preuniversitar şi universitar va fi susţinut! Este anunţul ferm al ministrului Educaţiei.

MONICA ANISIE, ministrul Educației - Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România precum şi de măsurile anunţate de Comitetul Special pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, cel mai optimist scenariu ar presupune reluarea cursurilor la jumătatea lunii mai. Indiferent de data la care se vor întoarce la şcoală, elevii vor recupera anul viitor materia pierdută în perioada carantinei impuse. Însă, în cazul celor care sunt în clasa a 8-a şi a 12-a, aceasta nu va fi luată în calcul la examenele naţionale.

MONICA ANISIE, ministrul Educației - În funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi ale examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

O decizie salutată de elevii din anii terminali. În primul rând, pentru că nu toţi au posibilitatea de a participa la cursurile online în care se predă materia din al doilea semestru.

ANTONIA PUP, Consiliul Naţional al Elevilor - Este, la fel, justificat ca programa pentru examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională să nu cuprindă conţinuturile din semestrul al doilea astfel încât elevul, când se întoarce la şcoală, să poată interacţiona mai mult cu profesorul, să se pregătească temeinic pentru acest examen şi să ne asigurăm că toţi elevii vor avea aceeaşi şansă pentru a susţine examenul.

Oficialii mai spun că situaţia şcolară a celor 3 milioane de elevi se va putea încheia cu minim două note. Iar cei care vor susţine tezele naţionale vor fi evaluaţi doar din materia predată până pe 11 martie. În majoritate, şi părinţii susţin deciziile. Cer însă, dacă se prelungeşte starea de urgenţă, să se găsească soluţii pentru elevii care nu sunt în ani terminali.

În cel mai pesimist scenariu, susţinerea examenelor din anii terminali ar putea avea loc în august-septembrie iar admiterea la facultate ar fi decalată. Pentru tinerii care vor să plece la studii în afară, ministrul educaţiei dă asigurări că ţine legătura cu ceilalţi miniştri europeni pentru a găsit soluţii comune.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Ministrul Educației: Bacalaureatul și Evaluarea Națională, fără materia din semestrul II

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%