Mituri dărâmate în educația copiilor. Ce înseamnă de fapt recompensa şi ce efect au temele pentru acasă
Meseria de părinte se mai şi învaţă. Un scriitor celebru în toată lumea pentru modul în care a revoluţionat sistemul de învăţământ dărâmă mituri şi vine cu o altă viziune decât cea din şcolile româneşti.
Meseria de părinte se mai şi învaţă. Un scriitor celebru în toată lumea pentru modul în care a revoluţionat sistemul de învăţământ dărâmă mituri şi vine cu o altă viziune decât cea din şcolile româneşti. În exclusivitate pentru Observator, Alfie Kohn a analizat ce înseamnă de fapt recompensa pentru psihicul unui copil. Şi ce efect au temele pentru acasă.
Cu o recompensă, pierdem, nu câştigăm, spune Alfie Kohn, renumit specialist în psihologia copilului. Practic, aproape orice negare a unei acţiuni venită dinspre copil este. corectată de părinte pentru o reacţie pozitivă de moment.
Iar fenomenul recompensei este întâlnit din păcate şi în şcoli. Copilul poate învăţa că pentru orice lucru bine făcut trebuie să primească ceva în schimb.
- La nici 2 anişori, Giulia riscă să orbească pentru totdeauna. Pentru a vedea lumina zilei are nevoie 3 operaţii...
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- "Dormi în pace Milan. 6 anișori pe acest pământ". Băiețel român, mort într-un incendiu din SUA. Mama e în...
- "Am ucis-o pentru un joc? Spuneți-mi că n-am făcut asta". Și-a pus fetiția în cada plină cu apă, a lăsat-o...
- O adolescentă de 16 ani din Harghita a împrumutat, în 2024, aproape 300 de cărţi de la bibliotecă. Câte a...
În cele 14 cărţi vândute în milioane de exemplare pe tot globul, Alfie Kohn a reuşit să ridice semne de întrebare legate de educaţia tradiţională. În interviul oferit Octavei Geamănu, pentru Observatorul orei 12, a dărâmat un mit, în sistemul nostru de învătământ. Tema pentru acasă.
Mai toate sfaturile oferite de Alfie Kohn sprijină parentingul necondiţionat. Acel gen de educaţie mai degrabă al părintelui care nu pedepseşte comportamentul greşit al copilului, ci îi încurajează alegerile făcute.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰