Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru, despre începerea școlii: Sperăm să avem doar o creștere ușoară a cazurilor de Covid-19

Nelu Tătaru spune că se așteaptă la o creștere ușoară a cazurilor de Covid-19, după începerea școlii, însă spune că aceasta se va înregistra în rândul persoanelor cu risc, nu în cel al copiilor.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 28.08.2020, 17:18

Nelu Tătaru, despre începerea școlii: Sperăm să avem doar o creștere ușoară a cazurilor de Covid-19
Nelu Tătaru speră să nu existe o creștere a îmbolnăvirilor în cazul copiilor - Hepta / Mediafax Foto / Ilinca Nazarie
  • Ministrul Sănătății spune că profesorii în vârstă și cei cu comorbidități vor face cursurile online
  • Școala va începe pe 14 septembrie, în condiții speciale

Ministrul Sănătății spune că profesorii în vârstă și cei cu comorbidități vor face cursurile online.

Noi sperăm să avem doar o creştere uşor simţită şi nu la nivelul copiilor, ci la persoanele cu risc. De aceea, medicina muncii ne-a şi recomandat şi am fost de acord ca tot ce înseamnă personal didactic şi nedidactic, peste 60 ani şi cei care au comorbidităţi să poată face cursurile online, precum şi libertatea pe care am lăsat-o autorităţilor locale, inspectoratelor şcolare judeţene, DSP-urilor, de a adapta scenariile pe care le-am gândit la fiecare unitate şcolară”, a declarat Nelu Tătaru vineri, la Miercurea Ciuc.

Citește și:

Nelu Tătaru spune că au fost elaborate norme care dacă vor fi respectate, riscul ca profesorii să transmită boala va fi minimizat. 

Avem aceste norme, odată respectate sunt nişte riscuri asumate. Ţin să menţionez că din ce avem până acum, peste 84.000 cazuri de infectare în România, ieri erau 5.105 de infectări la copii, 1.978 de cazuri la copiii de 0-9 ani, 3.127 la copiii care erau între 10-19 ani. Copiii pot fi nişte purtători, patologia fiind redusă la această vârstă, de aceea trebuie să îmbinăm dorinţa, potenţialul şi capacitatea lor de a învăţa, cu siguranţa pe care trebuie să le-o acordăm noi, inclusiv acei profesori care ar trebui să respecte şi ei regulile”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Nelu Tătaru, despre începerea școlii: Sperăm să avem doar o creștere ușoară a cazurilor de Covid-19