Antena Meniu Search
x

Primăria Clujului vrea să acorde bani pentru bone în cazul copiilor care nu au prins loc la creşele de stat

Părinţii din Cluj, care nu au mai găsit locuri pentru copiii lor, în creşele de stat, ar putea fi ajutaţi de primărie. Edilii sunt dispuşi să acorde maximum 710 lei, pentru ca puştii să poată avea o bonă.

de Redactia Observator

la 21.08.2019, 17:09

Vezi și

Părinţii din Cluj, care nu au mai găsit locuri pentru copiii lor, în creşele de stat, ar putea fi ajutaţi de primărie. Edilii sunt dispuşi să acorde maximum 710 lei, pentru ca puştii să poată avea o bonă.

În Cluj-Napoca sunt 16 creşe care oferă 1233 de locuri. Cererile depăşesc însă cu mult, capacitatea creşelor. Aşa că, există deja peste 950 de cereri care nu vor putea fi onorate.

Într-o creşă din centrul oraşului sunt 71 de locuri. Insuficiente totuşi pentru tinerii din acest cartier care au copii de până la 3 ani.

Cei mai puţin norocoşi sunt nevoiţi să caute alte variante, fie să apeleze la ajutorul bonei sau al bunicilor, fie să-şi facă prelungire de concediu.

Pentru a veni în sprijinul părinţilor care nu au prins un loc într-o creşă de stat, municipalitatea vrea să acorde un sprijin financiar pentru plata bonelor. Banii vor fi alocați numai pentru acele bone care au atestat, potrivit legii. Acestea vor fi plătite cu maximum 710 lei.

Pot primi bani pentru bone doar acele familii al căror venit lunar pentru fiecare membru nu depăşeşte 3500 de lei. O altă condiţie este să aibă domiciliul stabil în Cluj-Napoca şi să nu fie datoare la bugetul local.

Nu se dă ajutor nici pentru acele mame care se află în concediul de creştere a copilului. Oricum, părinţii spun că ar fi mai bine să se înfiinţeze mai multe creşe.

Primarul Clujului şi-a propus să mai înfiinţeze încă 430 de locuri, în creşe, până în 2021. Proiectul privind banii daţi pentru bone este supus dezbaterii publice până pe 4 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Primăria Clujului vrea să acorde bani pentru bone în cazul copiilor care nu au prins loc la creşele de stat