Antena Meniu Search
x

Video Primul pas spre marea scenă, pentru copii şi tineri pasionaţi de actorie. Cum se pot înscrie la concurs

Tinerii din România sunt provocați să își arate talentul actoricesc și să își folosească expresivitatea și creativitatea în cadrul concursului "Fă primul pas spre marea scenă!", organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Teatrul Excelsior. Participanții vor avea de interpretat un fragment din celebra scenă "a balconului", din piesa de teatru "Romeo&Julieta" de William Shakespeare. Concursul se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

de Redactia Observator

la 07.11.2021, 14:18

Vezi și

Pentru a se înscrie la concurs, tinerii trebuie să realizeze un videoclip cu interpretarea unui monolog, în care să demonstreze că au talent actoricesc și stăpânesc limbajul scenic. Aceștia pot câștiga premii în bani, dar și faimă pe TikTok.

Laura Stancu, manager de proiect Fundația Dan Voiculescu: Prin parteneriatul pe care Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României l-a încheiat cu Teatrul Excelsior, ne dorim să încurajăm copiii şi tinerii între 12 şi 18 ani să-şi folosească talentul actoricesc la un concurs inedit, unde pot câştiga premii în bani. 

Adrian Găzdaru, manager Teatrul Excelsior: Este un parteneriat care încearcă să dea curaj tinerilor artiști de a face primul pas către marea scenă, de a încerca să își descopere și alte calități pe care ei le au și, mai ales, faptul că ei vor intra pe o platformă TikTok, unde vor fi văzuți de colegi de-ai lor, de tineri de vârsta lor și toate producțiile lor pe care le vor trimite către jurizare vor fi jurizate de un juriu de artiști profesioniști.

Se vor acorda două premii, un premiu pentru talent actoricesc și un premiu de popularitate, ambele fiind recompensate cu câte 500 lei și o serie de cărți potrivite segmentului de vârstă.

Pe acelaşi subiect

Premiu de popularitate pentru cel mai vizionat clip de pe TikTok

Laura Stancu: Avem și o probă de popularitate. Aceasta va fi câştigată de către clipul video care va strânge cele mai multe like-uri pe platforma TikTok.

Juriul este format din actori ai Teatrului Excelsior și profesori ai cursului de actorie din cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu. Criteriile de selecție sunt: talentul actoricesc, originalitatea și și impresia artistică.

Adrian Găzdaru: Trebuie să aibă prospețimea, trebuie să aibă curajul ... Poate chiar în primul rând curajul, apoi prospeţimea. Şi să nu uite că teatrul se face răspunzând la două întrebări, la ce fac, de ce vreau să fac Julieta, şi trebuie să ţină cont de adevăr, relaţie şi situaţie.

Premiul de popularitate va fi acordat interpretării care va strânge cele mai multe like-uri pe pagina de Tik Tok a Fundației Dan Voiculescu. Concursul se va încheia pe 6 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Primul pas spre marea scenă, pentru copii şi tineri pasionaţi de actorie. Cum se pot înscrie la concurs