Antena Meniu Search
x

Video Protest cu sorcove la Ministerul Educației, în prima zi de școală din 2022. Elevii, nemulțumiți de schimbările în structura anului școlar

A fost cea mai scurtă vacanţă de iarnă din ultimii ani. Nici nu a început bine 2022, că elevii s-au şi întors la şcoală. Dar nu toţi. Doar la gimnaziu şi la liceu s-au reluat cursurile de astăzi. Clasele primare şi grădiniţele mai au o săptămână liberă.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.01.2022, 18:17

Vezi și

Supăraţi că au fost nevoiţi să îşi scurteze vacanţa, mulţi elevi pur şi simplu nu s-au întors la cursuri. Alţii, s-ar fi întors, dar nu au putut să o facă. Primăria din Giurgiu nu are bani ca să asigure încălzirea unităţilor de învăţământ aşa că, săptămâna aceasta, cursurile se ţin online.

În Giurgiu, primăria nu are bani să încălzească sălile de curs.

Bogdan Dinu, reporter Observator: ”Suntem într-o sală de clasă. Este atât de frig încât stau cu geaca pe mine şi caloriferele din sala de clasă sunt reci. Este o situație care se repetă în aproape 30 de școli din oraș”.

Problemele sunt cauzate de creşterea preţului la gaze, dar şi de faptul că furnizorii cer mereu plata serviciilor în avans.

Pe acelaşi subiect

Georgiana Saltelechi, Primăria Mun. Giurgiu: ”Primaria a făcut mai multe adresa la Guvern și a cerut ajutoare financiare pentru plata gazelor, asteptăm răspuns”.

Elevii din Giurgiu nu se pot întoarce în școlile înghețate

Cei mai mulţi elevi îşi doresc să se întoarcă în sala de clasă, spun profesorii.

Iuliana Roșu, director școala gimnazială: ”Nu au fost prea entuziasmati pentru ca stiau ca pe 3 se termina vacanța și oricum transferul de informații de la profesor la elev se face mult mai bine în sala de clasă decât în faţa unui ecran”.

Şi în Bucureşti, în prima zi de şcoală, clasele au fost mai mult goale decât pline. Unii şi-au prelungit vacanţa de iarnă, pentru că a fost mai scurtă ca niciodată.

Eleva: ”Este foarte greu, mai aveam nevoie de niste vacanta”.

Elevi și profesori, protest în fața Ministerului Educației

Alţii şi-au spus păsul direct la Ministerul Educaţiei. Acolo elevi şi profesori au organizat un protest, nemulţumiţi că structura anului şcolar se schimbă din mers.

Ariana Duduna, președinte asociația elevilor din Constanța: ”Elevii nu reprezinta o prioritate pentru Ministerul Educației, de aceea ne aflăm aici”. 

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației: ”In mare, pozitiile nu sunt diametral opuse în niciun caz. Daca am schimba astazi structura anului școlar, am fi acuzați iar de lipsa de predictibilitate”.

Anul acesta elevii nu vor avea nici vacanţă intersemestrială. Semestrul I se termină pe 14 ianuarie, iar elevii mai au la dispoziţie doar un weekend pentru odihnă. Pe 17 ianuarie începe semstrul al doilea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Protest cu sorcove la Ministerul Educației, în prima zi de școală din 2022. Elevii, nemulțumiți de schimbările în structura anului școlar