Antena Meniu Search
x

Video Primăria din Giurgiu a pus lacătul pe şcoli, după ce a rămas fără bani de căldură în mijlocul iernii

Începerea şcolii aduce şi excepţii în unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu. Toţi elevii vor începe şcoala, dar online. Şi nu, nu este din cauza ratei de infectare, ci pentru că primăria nu mai are bani să asigure încălzirea şcolilor.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 03.01.2022, 16:25

Vezi și

Aproape 6.000 de elevi continuă cursurile în sistem online. Lipsa agentului termic este motivul pentru care şcolile din municipiu au luat această decizie.

Practic peste 60.000 de persoane din oraş nu au căldură acum, la jumătatea iernii. Asta după ce firma cu care primăria a încheiat un contract pentru furnizarea de gaz natural a solicitat banii în avans. Primarul a anunţat încă din ultima parte a anului trecut că primăria nu are bani pentru aşa ceva şi nu se ştie până când va dura această situaţie.

Ce-i drept, autorităţile locale speră să primească ajutor de la guvern pentru a trece cât mai repede peste această iarnă. 

Compensarea facturilor la energie, o măsură de 2 lei

Pe acelaşi subiect

Mult lăudată de aleşi şi aşteptată cu sufletul la gură de români, compensarea facturilor se dovedeşte a fi o mare păcăleală. În cele mai multe cazuri, reducerea e nesemnificativă, de doar câţiva bani. Motivul e bine ascuns chiar in lege. Conditiile impuse nu pot fi indeplinite de prea multi consumatori. Aşa că in cele din urma sunt nevoiţi să plătească.

După mai multe întârzieri, furnizorii de energie electrică au început să trimită facturile pentru luna noiembrie. Compensarea e însă infimă. Un consumator a primit o reducere de... 50 de bani! Altul de doi lei. În această situaţie sunt milioane de români.

Așteptată că un colac de salvare, compensarea facturilor se dovedește a fi apă de ploaie. Datele arată faptul că 25% dintre români nu vor primi nicio compensație pt că nu se încadrează în consum. în timp ce 60% vor primi o reducere nesemnificativă, cuprinsă inbtre 1 leu și 2 lei. și doar 15% vor primi o compensație ceva mai mare, de aprox  30 de lei pe luna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Primăria din Giurgiu a pus lacătul pe şcoli, după ce a rămas fără bani de căldură în mijlocul iernii