Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Reacţia unui student când îşi vede pentru prima dată camera de cămin: "Se poate dormi aici"

Capitala Moldovei a dat startul cazărilor în căminele studenţeşti. Cu emoţiile unui nou început şi multe bagaje după ei, tinerii au luat contact cu "viaţa de student". Prioritate au avut cei care sunt în anul întâi în condiţiile în care, şi în acest an, cererea a fost mai mare decât oferta.

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 20:25

Reporter: Ce camera ai?

Daniil, student: 42.

Reporter: Cum e?

Vezi și

Daniil, student: Apăi patu-i bun. Se poate dormi aici. Masa unde poţi bea cafeaua dimineaţa. Gata, ăsta e al meu! Nu pleacă nicăieri.

Daniil a venit tocmai de peste Prut, din Bălţi. Este boboc la Facultatea de Agronomie şi a ajuns printre primii în campusul Universităţii Ştiinţele Vieţii din Iaşi. A vrut să fie sigur că alege cel mai bun loc pat din noua sa cameră. 

Studenţii şi-au ocupat locurile în cămine

"Aştept să înceapă un nou capitol, o nouă viață. Începe viața de matur așa cum zic părinții. Totu-i la locul lui, ai toate condițiile că student", spune Daniil Baciu.

Ca el sunt aproape 1.700 de studenţi care au venit să îşi ia în primire camera de cămin. Căminele facultăţilor de stat de la Iaşi au 15.000 de locuri. 

"Toți studenții noi, anul 1, îi cazăm. 15-20% mai multe cereri de cazare față de alți ani. Cazarea o facem în 2-3 etape în funcție de cum reușim să ocupăm toate locurile", spune Prof. Univ. Dr. Vasile Stoleru, USV Iaşi.

Pentru un loc în aceste camerele cu baie proprie, studenţii plătesc între 250 şi 475 de lei pe lună. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Educaţie » Reacţia unui student când îşi vede pentru prima dată camera de cămin: "Se poate dormi aici"