Video

Ro.aliment Show 2021. Ingredientele inovatoare care pot contribui la creșterea calității vieții

De Redactia Observator.
Publicat: 21.05.2021, 08:36.
Actualizat: 21.05.2021, 10:02

Creşterea incidenţei bolilor asociate cu stresul oxidativ a provocat industria alimentară şi pe cea farmaceutică să dezvolte soluţii tehnologice nutriţionale şi funcţionale care să favorizeze un stil de viaţă sănătos. Zilele acestea, în cadrul Ro.aliment Show 2021, liderii şi specialiştii din domeniul alimentar s-au întâlnit online pentru a prezenta provocările şi beneficiile momentului în sectoarele alimentare. Acestora li s-au alăturat şi consultanții Senatului Şiințific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, care au prezentat soluții inovatoare pentru creșterea calității vieții.

Specialiștii din domeniul alimentar au vorbit despre ingredientele inovatoare care pot contribui la creșterea calității vieții, dar și despre gastronomia moleculară, o nouă știință care ne învață principiile fizice și chimice din spatele unei alimentații sănătoase.

Nina Condurache doctor, inginer, cercetător SIA UGAL Galați: Ingredientele noastre au la bază compuși cu activitate antioxidant .... binecunoscutele bacterii lactice.

Dan Vodnar, Profesor Univ. Dr. Prorector USAMV Cluj: Tema este legată de gastronomia moleculară, care reprezintă un stil de abordare a preparatelor culinare, o abordare avangardistă ... asociate cu gătitul.

Ro.aliment Show, "un eveniment unic"

Ro.aliment Show este o conferință de business care prezintă cele mai noi soluții din domeniul alimentar, dedicată atât furnizorilor si procesatorilor, cât si consumatorilor. La această ediție au participat aproximativ 500 de reprezentanți ai industriei alimentare și a suplimentelor, autorități, mediul academic și institute de cercetare.

Claudia Bocean Manager RO.aliment: Este un eveniment anual, un eveniment unic.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține și promovează cercetarea românească, considerând-o un motor al progresului economico-social.

Lăcrămioara Frasineanu Senatul Științific al FDVDR: Este foarte important pentru Senatul Științific să susțină aceste proiecte, deoarece au rol major în susținerea... industria suplimentelor alimentare.

Nina Condurache doctor, inginer, cercetător SIA UGAL Galați: Senatul, în primul rând ne ajută să facem publice aceste informații cu privire la consumul de alimente sănătoase.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Pe cine a eliminat Andi Constantin de la Burlacul! Au mai rămas doar 4 fete în competiție: ”Nu mă văd pe viață cu tine” / VIDEO
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 21 iunie 2021. Leii sunt sfătuiți să evite investițiile financiare. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
gandul.ro
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu foarte puține lucruri despre ea | FOTO
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro