Antena Meniu Search
x

Video Şcoala online cu lecţii trimise prin poştă de profesori, pentru elevi

Şcoala online, ştim deja, este soluţia de compromis găsită de autorităţi pentru perioada pandemiei. O soluţie care pare că nu bucură pe nimeni, mai ales în zonele unde elevii nu au acces la dispozitive mobile sau internet. Sunt însă profesori care au găsit o modalitate inedită de a-i ajuta: le trimit lecţiile prin poştă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 13.11.2020, 16:30

Vezi și
  • La Liceul Mihai Băcescu din Fălticeni şase elevi nu au acces la cursurile online.
  • Unii nu au dispozitive, internet sau chiar curent electric.

Înconjurate de hârtii, fişe şi cabluri de la diverse gadgeturi, cadrele didactice fac tot posibilul ca elevii fără posibilităţi să nu piardă din materie. 

Silvia Chirilă-  profesor de fizică Liceu Mihai Băcescu Fălticeni: Profesorul diriginte adună materialul de la fiecare profesor care preda la clasa, apoi le adunăm, le listăm, le împachetăm și le trimitem 

La Liceul Mihai Băcescu din Fălticeni şase elevi nu au acces la cursurile online. Unii nu au dispozitive, internet sau chiar curent electric. Spre ei, la finalul săptămânii, pleacă prin poştă câte un plic cu lecţiile la toate materiile.

Silvia Chirilă-  profesor de fizică Liceu Mihai Băcescu Fălticeni: Colegii noștrii sunt o mâna inimoasa de profesori și încearcă să rezolve probeleme la fiecare clasa, la fiecare elev, așa cum se poate 

Doru Cureş este profesor de matematică şi are la ore doar o treime din elevii unei clase. Între cei care nu sunt prezenţi sunt copiii care nu au internet sau nu au acces la un dispozitiv.  Pentru aceşti elevi profesorii au găsit o soluţie. Fişele de şcoală sunt lăsate la un magazin, în apropiere de locuinţele lor.

Rodica Cârdei, director Școală Voitinel: Părinții venind la cumpărături le preiau. Copii lucrează de pe fișe, acolo li se scrie și pagină și numărul exercițiului pe care îl are, fiecare cum se pricepe

Cadrele didactice nu ştiu deocamdată cum o să facă evaluarea acestor elevi care nu au acces la învățământul on-line, dar speră că Ministerul Educaţiei le va da noi informaţii.  Între timp, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a cerut Guvernului un spor de calculator pentru profesori.

Motivul? Desfăşurarea şcolii online presupune o perioadă îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiaţiile emise de dispozitivele electronice folosite în timpul predării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Şcoala online cu lecţii trimise prin poştă de profesori, pentru elevi