Şcoala online devine obligatorie, a anunțat ministrul Educației

De Redactia Observator.
Publicat: 22.04.2020, 19:50.
Actualizat: 22.04.2020, 20:21

De astăzi, şcoala online devine obligatorie! Profesorii vor fi monitorizaţi, elevii ar putea primi note, iar părinţii - obligaţi să le asigure copiilor accesul la educaţia digitală. O utopie, în condiţiile în care sute de mii de elevi nu au acces la internet şi tablete. Într-un interviu exclusiv pentru Observator, ministrul Monica Anisie a anunţat în ce condiţii se vor redeschide şcolile.

În ziua în care a sunat clopoţelul virtual, după vacanţa de Paşte, Ministerul Educaţiei face prezenţa printre elevi şi printre profesori.

Monica Anisie, ministrul Educației - Începand de astazi, vor fi monitorizate aceste cursuri online atat de catre conducerile unităților de învățământ cat și de către inspectoratele școlare.

Ministrul Educaţiei cere școlilor să facă o monitorizare exactă a lecţiilor. Dar și a dotărilor pe care le au elevii acasă. Până în acest moment, peste 40 la sută dintre copii au dat skip la şcoala online.

În Bucureşti, procentul de participare este de peste 80% dupa prima luna acasă. Dar in mediul rural, scoala online ramane doar un vis îndepărtat. Prea putini au computer sau Internet acasa. În Scoarţa, judeţul Gorj, Valentin se bazează pe colegii lui de clasa a cincea pentru lectii. Iar mama sa i-a devenit temporar profesoară.

Pentru copiii care nu au acces la tehnologie, Anisie spune că vor interveni autoritățile locale și organizațiile non-guvernamentale.

Monica Anisie, ministrul Educației - Pentru acești copii, Ministerul Educației va depune tot efortul că împreună cu autoritățile locale și ONG să găsească soluții pentru aceștia. Ministerul Educației va dezvoltă parteneriate pentru că elevii să aibă ce le trebuie.

Elevii chiar ar putea împrumuta de la şcoală, pe inventar, tablete sau telefoane.

Monica Anisie a răspuns şi la o altă întrebare care îi macină pe elevi, referitoare la notare. "Se poate să fie și notați elevii, iar notele vor fi date la revenire ăla cursuri cu acordul părintelui sau cu acordul elevului", a precizat Anisie.

Pentru revenirea în bănci, scenariile sunt încă în lucru. Un scenariu ar fi că mai întâi să revină în bănci elevii de clasa a 8-a și clasa a 12-a, că să nu piardă examenele, dar cu distanțarea socială corectă. Adică o clasa nu va mai avea 30 de elevi, ci maximum 10.

Marina Marea, inspector adjunct, București - Sunt convinsă că unitățile de învățământ vor găși soluții necesare astfel încât să respectăm distanțarea socială dacă aceasta se va face gradual. Împărțirea elevilor pe grupe, împărțirea claselor pe grupe, repartizarea lor în alte săli de clasa, să nu mai fie același număr, dar repet totul depinde de modul în care se va stabili.

Chiar și așa, reprezentanții părinților nu sunt de acord că toți elevii să revină după 15 mai la școală. Ar fi un risc enorm de răspândire a virusului și ne-am întoarce de unde am plecat.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Citește și
Educatie • pe 23.11.2020 la 17:38
Foto
Profesorii vor să revină la catedră. Două treimi dintre dascăli sunt nemulțumiți de școala online
Educatie • pe 23.11.2020 la 14:19
Foto
Elevii ar putea reveni în bănci după vacanța de iarnă. Ce spune ministerul Educației

Top știri

1
Eveniment • pe 02.12 la 09:13

Tatăl Luizei Melencu a murit. Claudiu Melencu a fost găsit fără viaţă, în casă, în seara dinaintea zilei de naştere a Luizei

Claudiu Melencu, tatăl Luizei Melencu, una dintre tinerele pe care le-ar fi ucis Gheroghe Dincă, a murit marţi seară. El avea deja probleme de sănătate, care s-ar fi agravat după dispariţia şi apoi moartea violentă a fiicei sale. Pe 2 decembrie, Luiza ar fi împlinit 20 de ani.

ULTIMELE ȘTIRI
22:01 Petrecerea de la Bruxelles, cu trei eurodeputaţi implicaţi, continuă să nască o serie de controverse 21:36 Fetiţă de 4 ani, în stare critică, după ce a fost răpită şi batjocorită de un vecin. Bărbatul, condamnat la moarte în China 21:32 Cele mai multe state europene menţin închise pârtiile de schi în această iarnă 21:10 Robotica românească formează inginerii de mâine. Povestea unor adolescenţi care s-au dedicat, trup şi suflet, construcţiei de roboţi 21:06 Perioada de autoizolare pentru persoanele expuse la noul coronavirus ar putea fi redusă, în Statele Unite ale Americii 20:59 A început goana după brazii de Crăciun. Preţurile sunt încă mici 20:32 Britanicii încep vaccinarea în masă, noi ne luptăm cu miturile. Ce spun specialiştii 20:32 România, debut cu stângul la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca 20:08 Autorităţile dau din umeri, forţate să ia decizii în cazul groaznic din spitalul reşiţean: "Angajatului nu îi pasă. Se fac cercetări" 20:07 Anul nou aduce scumpiri în lanț, în România, din cauza accizelor şi a preţului la carburanţi
CITEȘTE ȘI
PARTENERI
Celebrul bucătar Salt Bae, decizie de ultimă oră luată după drama care a îndoliat o lume întreagă
pe antenasport.ro
Gestul uriaș pe care Ion Țiriac l-a ținut secret: ”Dacă nu făceam asta, eram ultimul om”
pe antenasport.ro
După o nuntă plină de peripeții, Ninel Conde anunță deja dorința de a rămâne însărcinată
pe tvhappy.ro
Horoscop vineri, 4 decembrie: Săgetătorii sunt copleșiți de emoții
pe spynews.ro
Oana Zăvoranu continuă „războiul” cu Cristina Ich! După ce i-a pus la îndoială cariera, „Querida” îi critică aspectul fizic: „Un struț cu burtă și posterior lăsat”
pe spynews.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro