Şcoala online devine obligatorie, a anunțat ministrul Educației
De astăzi, şcoala online devine obligatorie! Profesorii vor fi monitorizaţi, elevii ar putea primi note, iar părinţii - obligaţi să le asigure copiilor accesul la educaţia digitală. O utopie, în condiţiile în care sute de mii de elevi nu au acces la internet şi tablete. Într-un interviu exclusiv pentru Observator, ministrul Monica Anisie a anunţat în ce condiţii se vor redeschide şcolile.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- Monica Anisie vrea ca elevii să reînceapă cursurile
- Elevii fără posibilități ar putea primi tablele
În ziua în care a sunat clopoţelul virtual, după vacanţa de Paşte, Ministerul Educaţiei face prezenţa printre elevi şi printre profesori.
Monica Anisie, ministrul Educației - Începand de astazi, vor fi monitorizate aceste cursuri online atat de catre conducerile unităților de învățământ cat și de către inspectoratele școlare.
Ministrul Educaţiei cere școlilor să facă o monitorizare exactă a lecţiilor. Dar și a dotărilor pe care le au elevii acasă. Până în acest moment, peste 40 la sută dintre copii au dat skip la şcoala online.
În Bucureşti, procentul de participare este de peste 80% dupa prima luna acasă. Dar in mediul rural, scoala online ramane doar un vis îndepărtat. Prea putini au computer sau Internet acasa. În Scoarţa, judeţul Gorj, Valentin se bazează pe colegii lui de clasa a cincea pentru lectii. Iar mama sa i-a devenit temporar profesoară.
Pentru copiii care nu au acces la tehnologie, Anisie spune că vor interveni autoritățile locale și organizațiile non-guvernamentale.
Monica Anisie, ministrul Educației - Pentru acești copii, Ministerul Educației va depune tot efortul că împreună cu autoritățile locale și ONG să găsească soluții pentru aceștia. Ministerul Educației va dezvoltă parteneriate pentru că elevii să aibă ce le trebuie.
Elevii chiar ar putea împrumuta de la şcoală, pe inventar, tablete sau telefoane.
Monica Anisie a răspuns şi la o altă întrebare care îi macină pe elevi, referitoare la notare. "Se poate să fie și notați elevii, iar notele vor fi date la revenire ăla cursuri cu acordul părintelui sau cu acordul elevului", a precizat Anisie.
Pentru revenirea în bănci, scenariile sunt încă în lucru. Un scenariu ar fi că mai întâi să revină în bănci elevii de clasa a 8-a și clasa a 12-a, că să nu piardă examenele, dar cu distanțarea socială corectă. Adică o clasa nu va mai avea 30 de elevi, ci maximum 10.
Marina Marea, inspector adjunct, București - Sunt convinsă că unitățile de învățământ vor găși soluții necesare astfel încât să respectăm distanțarea socială dacă aceasta se va face gradual. Împărțirea elevilor pe grupe, împărțirea claselor pe grupe, repartizarea lor în alte săli de clasa, să nu mai fie același număr, dar repet totul depinde de modul în care se va stabili.
Chiar și așa, reprezentanții părinților nu sunt de acord că toți elevii să revină după 15 mai la școală. Ar fi un risc enorm de răspândire a virusului și ne-am întoarce de unde am plecat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰