Antena Meniu Search
x

Școala s-a mutat din clasă, acasă Probleme pentru elevii din mediile rurale

Obligativitatea şcolii online i-a dat peste cap pe dascălii şi elevii din mediul rural. Şi nu ne referim doar la faptul că nu au calculatoare, tablete şi telefoane inteligente. Mulţi nici nu se descurcă cu tehnologia sau nu au Internet.

de Redactia Observator

la 30.04.2020, 16:09

Vezi și
  • Mulţi copii nu au calculator sau internet.
  • Unii profesori nu se descurcă cu tehnologia.

La oraş, lucrurile par mai simple, pentru că - atât copiii, cât şi profesorii - sunt familiarizaţi cu mediul online. Practic, singurii care nu sunt atinşi de modificarea sistemului de învăţământ sunt elevii din sistemul homeschooling. Sunt copiii care, de când se ştiu, învaţă online, de acasă. Şi doar materiile care îi interesează si pasioneaza.

Nu au calculator, iar Internetul merge greu. Aşa că fac lecţii cu ajutorul unor fotografii cu exerciţii trimise de învăţătoare pe telefonul mamei.

Diana Ioana: Ce le da doamna eu le scriu pe un caiet, dar nu si rezultatele si le dau ca sa le faca singuri.

Fetitele familiei Ioana se numara printre cei aproape un milion de copii din mediul rural care ar trebui, conform Ministerului Educatiei, sa faca scoală online pana la vara.

Există, însă, 40 de mii de copii din România, integraţi într-un sistem numit Homeschooling. Mai simplu - şcoala acasă.

Adriana Brăescu: Homeschooling insemnand ca iti trezesti copilul la 8 dimineata il imbraci frumos il asezi la computer el e in clasa virtual cu ceilalti copii si parcurge orele alea 4-5-6 cu sau fara interes.

Adriana Brăescu, mama a doi copii care au ieşit din sistemul clasic, consideră că obligativitatea şcolii online este o oportunitate pentru toate familiile.

La fel gândesc Miruna şi Giulia. Doua adolescente integrate intr-un invatamant pe care il descriu simplu: liber. Dacă vor, pot învăţa de la profesori. Dacă nu, se educă unul pe celălalt.

Nici Miruna şi nici Giulia nu ştiu ce înseamnă lucrări, teze, evaluare naţională sau bacalaureat. În sistemul lor de învăţământ se dau doar două examene, la 16 şi 18 ani, ambele recunoscute de Ministerul Educaţiei. În rest, învaţă ce vor.

Cu toate acestea, peste două milioane şi jumătate de elevi din România învaţă online, primesc note, iar cei din anii terminali îşi vor da examenele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Școala s-a mutat din clasă, acasă Probleme pentru elevii din mediile rurale