Antena Meniu Search
x

Şcolile din Bucureşti ar urma să funcţioneze în continuare în regim online, încă 14 zile. VIDEO

Ce fac preşcolarii şi elevii din Capitală de luni? Pentru că în loc să scadă, numărul infectărilor creşte continuu, sunt şanse mari ca şcolile şi grădiniţele din Bucureşti să rămână în continuare închise, spre nemulţumirea multor părinţi care sunt convinşi că şcoala online este o eroare.

de Simona Simionescu

la 31.10.2020, 22:02

Vezi și
  • Școlile și grădinițele din Capitală ar putea rămâne în continuare închise, din cauza numărului mare de infectări cu COVID
  • Mulți părinți consideră că școala online nu este o metodă eficientă de învățare

Luni, doi noiembrie, este ultima zi din cele 14 de scenariu roşu pentru şcolile şi grădiniţele din Capitală. Autorităţile ştiu deja ce vor vota la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de la începutul săptămânii următoare.

Ionel Pușcaș, Inspectorul Școlar General al Capitalei: Toate propunerile au fost ca şcolile în perioada următoare să funcţioneze în continuare în regim online. De marţi, încă 14 zile.

Doar scăderea infecţiilor cu Sars-Cov 2 sub trei cazuri la mia de locuitori ar fi dus la redeschiderea cursurilor faţă în faţă. În ultimele două săptămâni, însă, lucrurile au mers din rău în mai rău, de la un nivel de 3,02 pe 18 octombrie la 3,73, astăzi.

Şcoala online, o măsură de siguranţă în condiţiile actuale, este criticată de părinţi.

"Nu este o idee prea bună. Trebuie să interacționeze unii cu ceilalți, altfel stă singur în fața unui calculator", spune un părinte. 

Experimentul învăţământului online ar putea să se dovedească unul eronat, spun cei care au mers la şcoală în timpuri normale.

"Mă gândesc că o să devină un fel de roboți. Stau în fața calculatorului, așteaptă să primească informația acolo", afirmă un bărbat.

Sunt şanse destul de mari ca grădiniţele şi şcolile să rămână închise tot anul, mai ales că previziunile specialiştilor nu sunt deloc optimiste. Cu o creştere galopantă a cazurilor noi, medicii spun că într-o lună vom depăşi 10 mii de infectări pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Educatie » Şcolile din Bucureşti ar urma să funcţioneze în continuare în regim online, încă 14 zile. VIDEO