Meniu
Search
x

Video Studenții se întorc fizic la cursuri, din 15 februarie. Pregătirile pentru noul semestru universitar sunt pe ultima sută de metri

Pregătirile pentru noul semestru universitar, care va debuta mâine, sunt pe ultima sută de metri. Dacă şcolile au început cu dificulate, studenţii par să fie puţin mai norocoşi.

De Clara Mihociu la 14.02.2021, 09:21
Vezi și

Unele universităţi au mizat pe sistemul hibrid, care în primul semestru a dat roade, altele au decis să ţină cursuri în săli şi amfiteatre.

În căminele Universităţii Agronomice, angajații nu au timp să stea.

După fiecare student care se cazează, începe un amplu proces de igienizare a camerelor.

Cosmin vine din Bacău.

Este student la medicină veterinară și deja se cazează pentru a doua oară în acest an universitar. 

Cosmin Turcu, student Medicină Veterinară: Ne bucurăm că am început fizic și sperăm să revină lucrurile la normal. Din cauza virusului nu am apucat să ne cunoaştem aşa bine colegii şi semestrul ăsta sperăm să ne cunoaştem mai bine că am început toţi.

La Universitatea Agronomică este adoptat sistemul hibrid, care presupune ca o dată la șapte săptămâni studenții să facă rocada.

Cosmin Turcu, student Medicină Veterinară: E complicat pentru că nu am avut camera noastră stabilă, trebuie să pleci de fiecare dată cu lucrurile după tine, iar trebuie să te muţi. Şi să treci de pe online în fizic, nu e greu. Dar din fizic în online, e foarte greu. 

Adriana Trandaf, șef Cămin Universitatea Agronomică: Este a treia oară când studenţii vin... Având în vedere că în primul semestru ne-am descurcat aşa şi a fost foarte bine că am îmbinat partea practică cu partea teoretică, în acest semestru sperăm că va fi la fel de bine.

Măsurile adoptate și sistemul aplicat a făcut ca un număr extrem de mic de studenți să se infecteze cu COVID în primul semestru, sunt de părere reprezentanţii universităților.

Clara Mihociu, reporter Observator: Regulile au rămas aceleaşi. Nu se intră în cămin dacă nu ai mască de protecţie şi nu poţi intra dacă nu ţi-ai dezinfecta mâinile şi nu îţi este măsurată temperatura înainte.

Pregătirile sunt în toi şi la universităţile din Braşov

Şi la universităţile din Braşov lucrările sunt în toi. Universitatea Transilvania a profitat de perioada în care studenţii au făcut ore online.

Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania din Brașov: Am profitat, dacă pot să spun aşa, şi am desfăşurat în mai multe săli de laborator şi seminarii lucrări de întreţinere şi reparaţii. Practic, îi aşteptăm pe studenţi, cred că şi ei şi cadrele didactice sunt dornice să înceapă activitatea faţă în faţă.

Luminiţa Scutaru, Departamentul de Inginerie Mecanică: Suntem într-una dintre sălile depertamentului care în ultima perioadă a suferit, au intervenit de fapt lucrări de abilitare/reamenajare. 

Câte locuri erau înainte?

25, acum având în vedere că este perioada cu pandemia şi trebuie să respectăm distanţarea de un metru, vor fi 20 de studenţi.

Noul semestru va începe mâine în majoritatea universităţilor din ţară. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Studenții se întorc fizic la cursuri, din 15 februarie. Pregătirile pentru noul semestru universitar sunt pe ultima sută de metri

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022