Antena Meniu Search
x

Video Un student din Alba, care a dat în judecată Universitatea București pentru majorarea taxelor în pandemie, a câștigat în instanță

În plină pandemie, anul trecut, Universitatea din Bucureşti a majorat taxele de şcolarizare. Decizia nu numai că i-a nemulţumit pe studenţi. Unul dintre ei - chiar de la facultatea de drept - s-a hotărât să dea în judecată instituţia şi să ceară banii înapoi. Instanţa i-a dat câştig de cauză, dar tânărul nu se opreşte aici. Cu atât mai mult cu cât hotărârea nu este definitivă.

de Redactia Observator

la 06.02.2021, 17:13

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

În luna noiembrie, Andrei Nicolae Popa chema în instanţă Universitatea din Bucureşti pentru indexarea taxelor de şcolarizare, despre care tânărul spunea că este ilegală. 

Andrei Nicolae Popa, student la Drept: S-au încălcat prevederi succesive din legea educației și s-au încălcat și principii fundamentale de drept civil. Regulile nu se modifică pe durata jocului și că părțile sunt ținute să-și execute cu bună credință obligațiile contractuale, în speță vorbind aici de contractul de studii între universitate şi student.

Sute de studenţi au fost nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar, deşi cursurile se desfăşurau online şi practic, cheltuielile instituţiei ar fi fost mult mai mici. 

Diana Maria Sima, purtător de cuvânt Tribunalul Alba: Au fost anulate în parte atât decizia de consiliu de administrație cât și hotărârea emisă de senatul Universității București prin care s-a hotărât indexarea taxelor de școlarizare începând cu dată de 1.10.2020 cu rata inflației de 3,8%. 

Acum, studenţii ar trebui să primească banii înapoi. 

Andrei Nicolae Popa, student la Drept: Un eveniment istoric aş spune pentru studenții din România pentru că această hotărâre, o primă hotărâre la instanța de fond va opri pe viitor universitățile să facă astfel de abuzuri, să modifice contractul de studii în speță, să modifice taxele de școlarizare pe durata ciclului de studii.

Decizia instanţei din Alba nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Educatie » Un student din Alba, care a dat în judecată Universitatea București pentru majorarea taxelor în pandemie, a câștigat în instanță