Antena Meniu Search
x

Lotul Ucrainei pentru Euro 2020. Yevhen Konoplyanka, marea absenţă pentru turneul final

Naţionala de fotbal a Ucrainei a fost repartizată în Grupa C de la Euro 2020, urmând să lupte cu Olanda, Austria şi Macedonia de Nord pentru calificarea în faza optimilor de finală.

de Redactia Observator

la 10.06.2021, 12:52

Legendarul Andrei Şevcenko, actualul selecţioner al Ucrainei, a decis să nu mizeze pe Yevhen Konoplyanka la Euro 2020
Legendarul Andrei Şevcenko, actualul selecţioner al Ucrainei, a decis să nu mizeze pe Yevhen Konoplyanka la Euro 2020 - Hepta
  • Ucraina este în grupă cu Olanda, Austria şi Macedonia de Nord la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Ucraina joacă în primul meci de la Euro 2020 cu Olanda, în deplasare, la Amsterdam, pe 13 iunie, de la ora 22.00. Apoi, Ucraina vine la Bucureşti pentru partidele cu Macedonia de Nord din 17 iunie, ora 16.00, şi cu Austria, din 21 iunie, ora 19.00

Ucraina abordează turneul final al Euro 2020 din postura echipei care s-a obişnuit cu prezenţa la turneele finale, Ucraina fiind prezentă atât la Euro 2012, cât şi la Euro 2016. De altfel, la Euro 2012, Ucraina a bifat primul succes obţinut vreodată la un turneu final de Campionat European, 2-1 cu Suedia. 

Lotul Ucrainei pentru Euro 2020

Portari - Heorhiy Bushchan (Dinamo Kiev), Andriy Pyatov (Şahtior Doneţk), Anatoliy Trubin (Şahtior Doneţk).

Pe acelaşi subiect

Fundaşi - Eduard Sobol (FC Bruges), Serhiy Kryvţov (Şahtior Doneţk), Illya Zabarnyi (Dinamo Kiev), Vitaliy Mykolenko (Dinamo Kiev), Oleksandr Zinchenko (Manchester City), Oleksandr Karavayev (Dinamo Kiev), Mykola Matviyenko (Şahtior Doneţk), Oleksandr Tymchyk (Dinamo Kiev), Denys Popov (Dinamo Kiev).

Mijlocaşi - Heorhiy Sudakov (Şahtior Doneţk), Serhiy Sydorchuk (Dinamo Kiev), Taras Stepanenko (Şahtior Doneţk), Ruslan Malinovskyi (Atalanta), Mykola Şaparenko (Dinamo Kiev), Marlos (Şahtior Doneţk), Yevhenii Makarenko (Kortrijk), Viktor Tsyhankov (Dinamo Kiev), Roman Bezus (Gent).

Atacanţi - Andriy Yarmolenko (West Ham United), Roman Yaremchuk (Gent), Artem Besyedin (Dinamo Kiev), Oleksandr Zubkov (Ferencvaros Budapesta), Artem Dovbyk (Dnepr).

Andriy Yarmolenko, golgeterul Ucrainei

Vedeta Ucrainei de la Euro 2020 şi jucătorul de care se leagă cele mai mari speranţe pentru marcarea de goluri este atacantul Andriy Yarmolenko, de la West Ham United. Yarmolenko este cel mai bun marcator din actualul lot al naţionalei Ucrainei, având 40 de goluri înscrise în 94 de selecţii la echipa naţională. La 31 de ani, Yarmolenko mai are nevoie de doar opt goluri înscrise pentru a egala recordul deţinut de actualul selecţioner al Ucrainei, Andrei Şevcenko.

După mai bine de un deceniu petrecut în tricoul lui Dinamo Kiev şi un sezon petrecut în tricoul formaţiei Borussia Dortmund, Yarmolenko a ajuns, în 2018, la West Ham United, grupare pentru care a reuşit, până acum, 10 goluri în 54 de meciuri jucate. Yarmolenko mai are contract cu West Ham United până în vara anului viitor şi este puţin probabil ca englezii să fie de acord cu prelungirea acordului astfel că cele două părţi speră ca fotbalistul să aibă prestaţii bune la turneul final astfel încât Yarmolenko să prindă un transfer convenabil, din punct de vedere financiar, după Euro 2020.

Lotul Ucrainei pentru Euro 2020 valorează 197,2 milioane de euro

Lotul Ucrainei de la Euro 2020 este cotat la 197,2 milioane de euro, ceea ce însemnă o cotă medie de 7,58 milioane de euro. Din punctul de vedere al cotei, cel mai bine stau mijlocaşul Ruslan Malinovskyi, 30 de milioane de euro, şi fundaşul Oleksandr Zinchenko, 25 de milioane de euro, însă asta şi pentru că cei doi sunt în plină ascensiune, primul având 28 de ani, iar al doilea 24 de ani.

Mijlocaşul Heorhiy Sudakov este singurul fotbalit din lotul Ucrainei cotat la mai puţin de un milion de euro, însă asta şi pentru că vorbim despre un jucător de numai 18 ani. De altfel, Ucraina abordează turneul final al Euro 2020 cu mai mulţi jucători tineri dintre care se remarcă în special fundaşul Illya Zabarnyi care, la 18 ani, este cotat deja la şase milioane de euro şi este curtat de mai multe echipe de top din Europa.

Andrei Şevcenko va conduce frâiele naţionalei Ucrainei la Euro 2020

Ajuns la aproape 45 de ani, Andrei Şevcenko este încă din 2016 selecţionerul Ucrainei. În prima parte a anului 2016 a fost secund la naţionala Ucrainei, iar apoi, din iulie 2016, a preluat frâiele naţionalei. Şevcenko a stat ca principal pe banca naţionalei Ucrainei la 47 de meciuri, obţinând 23 de victorii şi înregistrând doar 11 înfrângeri. Cu Şevcenko pe banca, Ucraina a obţinut câteva rezultate fantastice precum 1-1 cu Franţa, în deplasare, 1-0 cu Spania sau 2-1 cu Portugalia.

Ca jucător, Andrei Şevcenko a scris istorie. A câştigat UEFA Champions League cu AC Milan, în 2003, a jucat finala UEFA Champions League din 2005, a fost de cinci ori campion al Ucrainei, a fost campion al Italiei, a jucat finala UEFA Champions League din 2008, cu Chelsea Londra, a fost de şase ori cel mai bun fotbalist al anului în Ucraina, iar bijuteria coroanei a reprezentat-o câştigarea Balonului de Aur în 2004.

Yevhen Konoplyanka, marea absenţă a Ucrainei de la Euro 2020

Cu mici excepţii, Ucraina abordează Euro 2020 cam cu tot ce avea mai bun la dispoziţie. Marea absenţă o reprezintă lipsa mijlocaşului Yevhen Konoplyanka, de 31 de ani, de la Şahtior Doneţk, jucător care are probleme medicale. De altfel, Konoplyanka nu a mai apărut de ceva timp în lotul naţionalei Ucrainei, în ciuda evoluţiilor bune avute pentru FC Sevilla, Schalke 04 sau Şahtior Doneţk.

Konoplyanka are, la activ, 71 de goluri marcate în 370 de meciuri jucate pentru echipele de club pe la care a trecut şi 21 de goluri în 85 de selecţii la naţionala Ucrainei însă, în ultimii doi ani, cariera sa a fost afectată de numeroase accidentări. De altfel, Konoplyanka nu a mai evoluat într-un meci oficial din 21 martie, când a prins 14 minute în meciul pe care Şahtior Doneţk l-a pierdut pe terenul lui FC Lvov, 2-3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » Lotul Ucrainei pentru Euro 2020. Yevhen Konoplyanka, marea absenţă pentru turneul final