Antena Meniu Search
x

1 Decembrie: Klaus Iohannis, Alba Iulia: "Vă propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională"

Preşedintele ales Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia, fiind întâmpinat de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională

Vezi și

Preşedintele ales Klaus Iohannis a ajuns la Alba Iulia, fiind întâmpinat de un grup de localnici îmbrăcaţi în costume populare, care l-au servit cu pâine, sare şi pălincă tradiţională

Aproximativ 500 de persoane participă la deschiderea manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale.

Preşedintele ales, care poartă la gât un fular tricolor, a primit din partea unei ştafete a veteranilor un steag tricolor, pe care l-a înmânat directorului Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, urmând ca steagul să fie expus în muzeu.

Ulterior, Iohannis a depus o coroană de flori la bustul Regelui Ferdinand din faţa Catedralei Reîntregirii, apoi a trecut prin mulţime, oprindu-se de mai multe ori pentru a saluta oamenii care îi stigau "La mulţi ani, domnule preşedinte!".

"Este o zi specială pentru naţiunea noastră! Este ziua simbolică în care trebuie să reflectăm la unitatea naţională. Suntem astăzi o naţiune de cetăţeni care a arătat în faţa lumii că apreciază valorile democraţiei. vă propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională", a spus Iohannis.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale cuprind atât momente solemne, cât şi concerte în aer liber, spectacole de lasere şi focuri de artificii. Acestea sunt finanţate de Consiliul Local Alba Iulia cu 200.000 de lei şi Consiliul Judeţean Alba cu peste 300.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 1 Decembrie: Klaus Iohannis, Alba Iulia: "Vă propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională"