Antena Meniu Search
x

Video 1 Decembrie, sărbătorit în cel mai autentic stil românesc: excursii la munte, mâncare tradiţională şi multă voie bună

1 Decembrie a fost sărbătorită de români "ca la carte", în toate colţurile ţării. Că au ales să meagă la camping, cu rulota sau au mers să se dea cu schiurile în vârf de munte, mâncarea tradiţională şi voia bună au fost nelipsite.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 08:34

Vezi și

Minivacanţa de Ziua Naţională i-a prins pe unii turişti cu rulota, în natură. Mâncarea tradiţională şi voia bună au fost ingredientele de bază în campingul de la poalele Vulcanilor Noroioşi. "Ne place natura! Natura mi se pare mult mai ok decât o cameră de hotel", spune unul dintre turişti. Mâncarea românească i-a dat pe spate și pe străinii veniți să se recreeze în frumosul ținut al Buzăului. Carla și Silvan sunt doi elvețieni care și-au propus să ne viziteze țara într-un concediu de trei luni, iar 1 Decembrie l-au petrecut în camping. "Este mâncare tradiţională românească. Se găteşte mai ales de Ziua Naţională. Nu am mai încercat niciodată, este pentru prima dată", spune o turistă venită din Elveţia.

De natură s-au putut bucura şi turiştii care au ajuns în Valea celor doisprezece, din localitatea Dobreni, judeţul Neamţ! Căsuţele desprinse parcă din poveştile cu hobbiţi au fost o încântare pentru cei mici. Căsuţele pot fi închiriate de turişti pentru cazare la preţuri cuprinse între 250 şi 400 de lei. Dacă nu sunt ocupate, vizitatorii pot intra să admire interiorul minimalist, unele încăperi fiind săpate chiar în pământ.

1 Decembrie. Sărbătoare în Poiana Braşov sau Harghita

Grătarele şi plitele au sfârâit în Poiana Braşov. Turiştii aflaţi la munte au fost răsfăţaţi cu o sesiune de live cooking într-un resort de 4 stele. "Fumul activează gustul, iar faptul că vezi şi miroşi în acelaşi timp ce vei mânca, atunci pofta este cu atât mai mare", a declarat Laura Mihalache, chef-ul unui resort de 4 stele.

La cota 1.700, în staţiunea Harghita Mădăraş, a fost petrecere pe pârtia de schi. Chiar dacă nu a nins suficient, administratorii pârtiilor au compensat prin folosirea tunurilor de zăpadă artificială. "Ne place oricum zona, mâncarea este extraordinară, iar oricum veneam, dar când am auzit că s-a deschis şi pârtia cu atât mai mult", spune unul dintre turişti. Chiar dacă drumul până la staţiune este anevoios şi nu se poate face fără lanţuri sau maşini 4x4, românii ajunşi în vârf de munte nu au uitat să strige: "La mulţi ani, România!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 1 Decembrie, sărbătorit în cel mai autentic stil românesc: excursii la munte, mâncare tradiţională şi multă voie bună