Antena Meniu Search
x

18 mai 1920: Se naşte Papa Ioan Paul al II–lea. Minunile care au uimit omenirea

Ioan Paul al II-lea s-a născut în Polonia iar numele său de naştere este Karol Józef Wojtyła.

 Ioan Paul al II-lea s-a născut în Polonia iar numele său de naştere este Karol Józef Wojtyła. Acesta a fost papă al Bisericii Catolice și episcop al Romei din 16 octombrie 1978 până la moartea sa în 2005.

Considerat drept una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei secolului XX, Papa Ioan Paul al II-lea vine dintr-o familie de credincioși catolici, și a devenit primul papă de altă origine decât cea italiană de la Papa Adrian al VI-lea, adică din 1522.

Lui Ioan Paul al II-lea îi sunt atribuite numeroase minuni motiv pentru care a şi fost sanctificat.

În lista de minuni se numără:

- Miracolul de la Lourdes

O femeie de 42 de ani, din New Jersey care suferea de scleroză multiplă în fază avansată s-a gândit, în aprilie 2005, după moartea regretatului Papă, să scrie o rugăciune către acesta, cerându-i s-o ajute, prin intervenţia Sfintei Fecioare. Câteva luni mai târziu aceasta a ajuns, cu tatăl ei, la Lourdes, în Franţa, în cadrul unui pelerinaj organizat de parohia catolică de care aparţineau. Cei doi au participat în zorii zilei la slujba care marca totodată ziua în care Karol Woijtyla a urcat pe scaunul Sfântului Petru, devenind Papă.

După doar câteva ore a simţit că ceva se schimbă iar seara, stând pe terasa camerei de hotel şi privind cerul, şi-a dat seama ca i s-a întâmplat ceva miraculos. A doua zi s-a simţit extraordinar, deşi nu-şi luase medicamentele de mai bine de 48 de ore. În 2006 doctorii au fost uluiţi de starea femeii. Muşchii i se întăriseră, în vreme ce durerile atroce se estompaseră mult, cu toate că îşi întrerupsese de jumătate de an tratamentul!

- Un copil scăpat de cancer şi un muribund readus la viaţă

La patru ani după moartea lui Ioan Paul al II-lea, Fostul secretar personal al Suveranului Pontif dispărut în 2005, Arhiepiscopul Cracoviei, Stanislaw Dziwisz, a declarat că un copil din Gdansk, în vârstă de 9 ani, venit să se reculeagă la mormântul lui Ioan Paul al II-lea, s-a vindecat de cancer la rinichi.

"Mi s-a spus că a fost adus în scaun cu rotile - pentru că nu mai putea să meargă - la mormântul lui Ioan Paul al II-lea. Acolo s-a rugat şi, imediat ce a ieşit din Biserica San Pietro, a spus părinţilor lui, surprins, «Vreau să merg». S-a ridicat şi a început să meargă", a povestit Dziwisz.

De asemenea, o revenire miraculoasă a avut şi un tânăr de 26 de ani, împuşcat în cap în timpul unui jaf. După aproape 5 săptămâni de gravă suferinţă, deşi medicii îi dădeau şanse minime de supravieţuire, tânărul şi-a revenit spectaculos. Un preot al spitalului i-a dat acestuia rozariul binecuvântat de Papa Ioan Paul al II-lea.

„M-am rugat Papei să îl ocrotească pe Jory şi să aibă grijă de el. La doar două zile de la aniversarea a 4 ani de moartea lui Ioan Paul al II-lea, miracolul s-a întâmplat”, a declarat părintele Art Snedeker.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » 18 mai 1920: Se naşte Papa Ioan Paul al II–lea. Minunile care au uimit omenirea