Video A fost "nevoie" de moartea unui tânăr și de 3 săptămâni de proteste pentru a se monta semafoare pe Șoseaua Antiaeriană
După aproape un deceniu de aşteptare şi peste trei săptămâni de proteste, autorităţile din Bucureşti au semaforizat o zonă extrem de periculoasă pentru pietoni. Deocamdată cu o instalaţie de şantier, cu avertizare intermitentă, pe care cei mai mulţi şoferi o ignoră. Lucrările continuă şi la un semafor standard şi ar trebui încheiate săptămâna viitoare.
Două primării s-au întâlnit la ceas de noapte, ca să monteze semafoare în acelaşi loc.
Greta Neagu, reporter Observator: După ani la rând, în care autorităţile nu au rezolvat problema semaforizării de pe şoseaua Antiaeriană, într-un interval de doar câteva ore, fiecare a venit cu propriile soluţii. De exemplu, Primaria Sectorului 5 a cerut aprobare pentru semafoare provizorii, în timp ce primaria generală a obţinut aprobarea pentru semafoare permanente.
Primăria Sectorului 5 a adus un semafor asemănător celor de pe şantierele de construcţii, iar primăria Generală a început lucrările la o instalaţie de dirijare de tip roşu-verde.
Oleg Burlacu, viceprimar Sector 5: Am demarat procedura de montare a semafoarelor pe Șoseaua Antiaeriană. Am început cu primul semafor, pe care îl aveţi în spate, urmând ca pe parcursul zilei de mâine să mai instalăm alte două semafoare. Am încercat încă de la bun început, după ce am obţinut acel aviz de la Capitală. să venim cumva cu un pas înainte în ideea de a asigura zona şi traficul pe această şosea.
- Au fost instalate primele semafoare pe Şoseaua Antiaeriană, după 3 săptămâni de proteste: "Din 2013 mor oameni...
- 20 de zile de proteste pe Şoseaua Antiaeriană le-au adus celor din jur prima victorie: un semafor provizoriu
- Cum s-a ajuns la îmbrânceli cu polițiștii, pe Antiaeriană. Oamenii vor semafoare, după moartea tânărului de...
- Un microbuz şcolar a ars ca o torţă după impactul frontal cu un autoturism. Două persoane, transportate la...
- Două camioane și un TIR ucrainean s-au ciocnit violent, în Vrancea. Unul dintre şoferi a rămas încarcerat...
Totuşi, chiar şi semnalizată, trecerea de pietoni pare că nu există pentru unii şoferi. După cum se vede din imaginile surprinse astăzi, până vor fi activate semafoarele principale, traversarea este în continuare un joc la ruletă.
Şoseaua Antiaeriană a fost blocată zile în şir de bucureşteni
Oamenii sunt disperaţi pentru că în zonă se petrec numeroase accidente, unele dintre ele mortale. Nu mai departe de luna octombrie, un tânăr de 19 ani a fost lovit de o maşină chiar când traversa şi şi-a pierdut viaţa.
Localnică: De 9 ani, din 2013, a fost trimisă prima solicitare pentru semaforizarea şoselei Antiaeriană. Din 2013 se spune să e nevoie de studiu de fezabilitate, de proiecte tehnice, de autorizaţii de construire. Din 2013 mor oameni pe această şosea şi se întâmplă tot felul de accidente.
Localnic: Asta am cerut ca noi să ne oprim. Măcar un semafor provizoriu şi noi o să ne oprim. Şi asta am şi făcut. Noi astăzi suntem în stradă pentru un moment de reculegere. Ar trebui să fie o lecţie pentru toate instituţiile statului să ia în serios cetăţeanul, să răspundă la petiţii prompt şi să se ţină de acele răspunsuri.
Semaforul permanent va fi pus în funcţiune săptămâna viitoare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰