Antena Meniu Search
x

Video "A ridicat mâna şi i-am tras o palmă. Nu regret, e copil cu probleme". Elev bătut de îngrijitor în baia unei şcoli din Iaşi. Au fost verificate camerele de supraveghere

Acuzaţii grave aduse unui angajat de la şcoala din Păuşeşti, judeţul Iaşi. Îngrijitorul unităţii de învățământ a lovit cu palma un elev de clasa a V-a în urma unui conflict izbucnit între cei doi. Bărbatul susţine că elevul l-a înjurat, aşa că i-a aplicat o corecţie în baie. Ajuns acasă, băiatul s-ar fi plâns ca îi este rău, iar mama lui a chemat ambulanţa. Femeia acuză şcoala de neglijenţă şi muşamalizare. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.06.2024 , 09:00

Incidentul a pornit de la faptul ca mai mulți elevi au ieșit la joacă într-un mic parc din curtea unității de învățământ, însă pentru preșcolari. Îngrijitorul de 61 de ani le-ar fi atras atenția copiilor, dar elevul în cauză s-ar fi contrazis cu acesta. Ulterior, bărbatul a mers după elev în baie și acolo l-ar fi lovit, lucru pe care îl și confirmă. 

"O neînțelegere între un copil și un adult. Eu am vrut să îi trag peste față, a ridicat mâna şi i-am tras o palmă. Nu regret, nu nimica, pentru că acel copil e cu probleme", a declarat angajatul.

Elev bătut de îngrijitor în baia unei şcoli din Iaşi

Vezi și

Ajuns acasă, copilul de 12 ani i-a spus mamei ce i s-a întâmplat și că se simte rău. "Copilul mi-a venit într-o stare foarte gravă, bătut în baie. L-a leșinat, și-a pierdut conștiința copilul, s-a trezit singur, în baie, ud, înfrigurat. El, conştient săracul că se duce la ore înapoi că a cerut voie la doamna că s-a dus la baie, când s-a dus, a rugat-o pe doamna: Vă rog frumos, sunaţi-o pe mama sau daţi-mi drumul acasă că mă simt foarte rău, că m-a bătut nea Costică în baie", spune mama copilului.

Pe acelaşi subiect

Femeia crede însă ca unitatea de învățământ încearcă să mușamalizeze cazul. Conducerea școlii are altă variantă pentru cele întâmplate. Pe camerele de supraveghere s-ar fi surprins momentul când elevul este urmat în baie de îngrijitor, dar, după doar câteva secunde, copilul iese fără să pară afectat în vreun fel.

Varianta şcolii 

"Copilul, în timpul orei, s-a comportat absolut firesc, și-a luat notițe, a colaborat firesc la ore fără niciun fel de altă dorinţă sau semne că i-ar fi rău sau că ar dori să părăsească incinta școlii în vreun fel sau altul", susţine Roxana Nichita, director adjunct.

Mai multe anchete au fost deschise în acest caz, inclusiv una internă la şcoală.  

"La fața locului a intervenit un echipaj medical, care i-a acordat îngrijiri minorului, ulterior fiind transportat la spital. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă", a declarat Adina Ciobanu, purtător de cuvânt IPJ Iași.

Deși a fost externat în aceeași zi, mama l-a dus din nou la spital a doua zi pentru investigații. Deocamdată bărbatul este lăsat liber și încă este angajat al școlii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Evenimente » "A ridicat mâna şi i-am tras o palmă. Nu regret, e copil cu probleme". Elev bătut de îngrijitor în baia unei şcoli din Iaşi. Au fost verificate camerele de supraveghere